Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm! Szombaton adtam le a rendelést kapoemagkivonat. Most olvastam hogy fémalergiások nem szedhetik ???? Ezuton ha még nem késő szeretném a rendelés visszavonáElnézést kérek a kellemetlenségégért és figyelmetlenségemért! Üdv. Haklik Szilvia

2019-09-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

Kollégáim próbáltak veled egyeztetni telefonon, de sajnos, nem jártak sikerrel. Ugyanis a Szerves krómmal dúsított kapormag tabletta fogyasztása fémallergia esetén nem ellenjavallt.

A króm egy ásvány, melynek szerves és szervetlen formáit különböztetjük meg. Leggyakoribb formái;

1) Cr-3, amely biológiailag aktív anyag, természetes módon jelen van a környezetben, és esszenciális tápanyag az emberi szervezet számára, mivel segíti az inzulin működését a testi szövetekben a cukor, a fehérje és a zsírok feldolgozása során. Ez egy esszenciális, nélkülözhetetlen nyomelem.   

2) a Cr-6 és vegyületei, amely az ipari környezetszennyezésből származó, mérgező anyag, az felel az allergiás reakciókért. Ehhez nagy mennyiségben jutunk például akkor, ha zárt térben cigarettázók füstjét belélegezzük, vagy bőrruhát húzunk magunkra. Fémallergiáknál a fogtöméseket és az ékszereket is ellenőrizni kell.

Rendelésedet félretettük, amennyiben a fentiek ismeretében igényt tartasz rá, kérlek, jelezd kollégáimnak a Kapcsolat menüpontban feltüntetett telefonszámokon.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita