Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm Rita! érdeklődni szeretnék Öntől 2000-be volt egy epe műtétem eltávolították az epe hólyagot is. rendszeresen járok ellenőrzésre ultrahangos vizsgálatot is rendszeresen csináltatok. Az eredmények jók. viszont sokszor van hogy felpuffadok és rossz a közérzetem.És sajnos sokszor szenvedek székrekedésbe. Ön szerint nekem jó lenne-e egy Cotifibra Bélradír ívókúrát végig csinálnom.Eddig panaszaimra mezymet használtam. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Kati

2019-09-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Mindenképp! Hiszen a székrekedés első számú „ellenszere”, ha megnöveljük a rostfogyasztásunkat, ehhez pedig kiváló választás a Cotifibra Bélradír, ami a napi adagban 7000 mg prebiotikus rostanyagot tartalmaz. És ez különösen fontos, akkor, ha már epehólyag nélkül élsz! Mellette gondoskodj bőséges folyadékfogyasztásról is, hiszen ez nem csak a második ellenszer, de nélkülözhetetlen ahhoz is, hogy ezek a rostok ki tudják fejteni hatásukat.

Ez a tápanyag a bélflóra építéséből, restaurálásából is kiveszi részét, hiszen táplálékul szolgál a hasznos bélbaktériumok számára. Ez szintén hozzájárul az emésztés javításához, illetve egészségéhez, ami a harmadik ellenszer.

Emésztésed könnyítése érdekében, ismerkedj meg a lenmagolajjal is, és vezesd be a napirendedbe.

Epehólyag eltávolítása után szükség lehet a máj működésének támogatására, hiszen ez is állhat a gyakori puffadás mögött. Ezért azt javaslom, hogy a kúrád egészítsd ki a 160 mg szilimarinra standardizált máriatövis tablettával is.

Fontos megjegyeznem, hogy az egészséges emésztéshez nélkülözhetetlen az életmód felülvizsgálta. Májkímélő étrend, folyadékfogyasztás és rendszeres testmozgás, nélkülözhetetlen kellékei a sikernek. 

Rendezkedj be egy 120 napos kúraidőre, és várom szíves visszajelzésed.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita