Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm Rita, azt szeretném megkérdezni, hogy rendeltem teafa olajat és hüvelyi fertőzések esetében is belsőleg kell szedni? vagy akkor más módon, pl tamponra cseppentve? Ezt nem írták le a leírásban... köszönöm szépen előre is a választ? És még annyit szeretnék, hogy a teafa hüvelyileg csak gombásodásra jó?, vagy más fertőzések kezelésére is alkalmas? Plusz sokszor baktériumot tenyésztenek a vizeletemben, és erre ajánlotta egy ismerős :) Kíváncsian várom a hatását, mára érkezik a megrendelt termék :) Szép napot kívánok!

2017-08-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

Igen, rendkívül fontos, hogy a hüvelyi fertőzéseket belsőleg is kezeljük. És bár az Ausztrál teafa olajat  belsőleg is alkalmazhatjuk, hiszen meglehetősen magas a hatásért felelős terpének mennyisége a kivonatban, Én magam egy standardizált kivonatot szoktam ajánlani, ami sokkal több időt tud eltölteni a béltraktusban, a kiindulási helyen.

Ez nem más, mint a Fitotree névre hallgató mikrobaölő kivonat, amit Ferzym® nevű szimbiotikummal  egészítsünk ki.

A vissza-visszatérő hüvelyi fertőzések esetén ugyanis a bélflórában kell rendet tenni, és bizony az ilyen esetek már diétát is megkövetelnek. Redukálni kell a finomított szénhidrátokat és növelni az élelmi rost, a folyadék, és a minőségi tápanyagok bevitelét. Zéró tolerancia a fehér cukornak, fehér lisztnek és tej alapú termékeknek.

Külsőleg a Teafa olajjal irrigálhatsz is, a tamponozás mellett. Irrigáláshoz úgy készülj elő, hogy a tartályt töltsd fel felforralt, de kellemes hőfokúra visszahűtött  (lehetőleg klórmentes) vízzel. És fél liternyi vízre számolj 10 csepp teafa olajat, de mielőtt azt a vízhez adod azt, egy teáskanálnyi zsíros tejjel (külsőleg remek a tej), vagy mézzel keverd el, hiszen az olaj nem elegyedik a vízzel, kicsapódik a tetején, és komoly irritációt okozhat a sérült nyálkahártyán. Érdemes a probléma fennállásáig 2 naponta irrigálni.

A tamponnál ugyanez a helyzet. 4-5 csepp teafa olajat keverjük el egy fél teáskanálnyi hidegen sajtolt olajban, pl: használhatsz Argán olajat  – és ebbe mártsd a tampon tetejét, ami ezt követően felhelyezhető.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita