Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm Önöket, 2 termékkel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Korábban SIBO-IBS-em volt amit diétával és borsmentaolaj kapszula kúrával szépen enyhítettem, puffadás,hasfájás hasmenés ilyesmi megszűnt. Elkezdtem kb 1 hónapja viszont fogysztani a kiwi bélradírt mert kissé rendszertelenné vált a székletem, nem volt szorulásom de volt hogy 2 nap is kimaradt. És ezen kívül a papaya koncentrátumot is elkezdtem fogyasztani, annak érdekében hogy segítsem az emésztésemet. Most egy hónap után viszont minden étkezés után puffadást tapasztalok, ez már nagyon régen nem volt pedig. A székletem gyakoriságát sem igazán javítják ezek, mi tévő legyek? Alacsony Fodmap étrenden vagyok, stressz nem ér, heti rendszerességgel mozgom. Esetleg nem ezeket kellene fogyasztanom? Köszönettel: Ildikó

2020-11-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

SIBO esetén a Cotifibra bélradír sajnos nem a legcélzottabb kiegészítő. SIBO esetén a vékonybélben olyan típusú baktériumok szaporodnak el, melyeknek a vastagbélben lenne a helyük. A SIBO negatívan befolyásolja mind a vékonybél szerkezetét, mind pedig a funkcióját. Ez jelentősen befolyásolja az emésztést és a tápanyagok felszívódását, elsősorban azáltal, hogy károsítja a vékonybél belsején lévő sejteket. Nagyon rosszul reagál a frukto oligoszacharid prebiotikumra, ami, normál esetben egy ugyanolyan fontos tápanyag a szervezetnek, mint a C-vitamin. Vagyis nem a tápanyaggal, hanem annak feldolgozásával van a gond!

Ezért arra kérlek, hogy a Cotifibra kúrádat függeszd fel, és csak a Papayát fogyaszd tovább, ami alapvető tápanyagnak számít SIBO esetén, akárcsak a természetes antibiotikumként és bélfertőtlenítőként is használatos FitoTree kapszula vagy csepp.

Amennyiben Cotifibrából több dobozzal rendeltél, a bontatlan, sértetlen dobozokat vissza tudod Nekünk küldeni. Ezzel kapcsolatban, kérlek vedd fel kollégáimmal a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

06/1-404-5383
06/30-567-9418

vagy info@anatur.hu

A kiemelésre  kattintva pedig egy összefoglaló írást találsz IBS-el kapcsolatban, úgy vélem, az itt leírt tanácsok hasznosak lehetnek a számodra.

Ha kérdésed merülne fel, kérlek, fordulj hozzám bizalommal.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita