Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm! Kedves Rita! szeretnék a lányomnak rendelni olyan terméket ami gyenge vékony körömre a bőre egy kicsit pattanásos haja majdnem derékig ér az mondjuk szép csak a végek töredeznek olyan terméket szeretnék ami granulátum vagy csepp folyékony formában lehetne szedni mert nem tudja lenyelni kora :16 éves .van -e olyan termék?Köszönöm előre is üdvözlettel Rabiné Zsuzsa

2017-09-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

A haj, a bőr és a körmök kollagént esznek reggelire és vacsorára. A kollagén felébreszti az alvó hajhagymákat, javít a haj szerkezetén, erősíti és szépíti a kötőszövetet, és a gyenge töredező körmöket. És bár 16 évesen a pattanások természetes velejárói a serdülésnek, nem feledkezhetünk meg arról, hogy a haj, a bőr és a körmök egészsége életmódunkon is múlik!

Meghatározó például a folyadékbevitel (víz, gyógytea és nem üdítő), a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás - a tápanyagok okán (otthoni koszt, tartósítószerek, szénhidrátok, nasik mértékkel), de még a testmozgás is befolyásolja kültakarónk kinézetét.

Épp ezért a Folyékony kollagén kúra  mellé belsőleg, hidegen sajtolt olajakat is javaslok, melyek igen fontos tápanyagokat, zsírsavakat szolgáltatnak szervezetünknek.

Az egyik ilyen hidegen sajtolt olaj a Bio argánolaj, ami gyulladáscsökkentő, szabad gyök semlegesítő, továbbá az immunrendszerre és  hormonális rendszerre is kiegyensúlyozó hatású, sőt külsőleg is alkalmazhatjuk körmeinkbe masszírozva, hajpakolásként és hajvégápolóként.

Minden nap locsoljuk meg salátáinkat valamilyen hidegen sajtolt olajjal felváltva, például szőlőmagolajjal, mandulaolajjal vagy lenmagolajjal. Utóbbi 2 olaj az emésztőrendszer tisztításában is részt vesz, mely fontos szempont, ha az arcbőr egészségéről beszélünk.   

Külsőleg nagyon fontos a felülfertőzések megelőzése. Ennek érdekében minden reggel és este használjatok arclemosásához aktív szenes Kecsketejszappant, ezt követően pedig aCknes gélt, illetve a nagyobb pattanások elszigetelése érdekében aCknes tapaszt.

A termékekről részletesen tudsz olvasni, a kiemelésekre kattintva.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita