Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm Kedves Rita, kérdésem az lenne, hogy nekem pár hete fülzúgásom, fülsípolásom jelentkezett.... elmentem fül-orr-gégészhez.... és ott gyógyszert kaptam rá, Betarevin néven ...értágító, ha jól értettem. Esetleg tudna nekem ajánlani az önök terméke közül olyat, ami jó lehet a gyógyszer mellett..majd esetleg utána is? Még egy dobozom van( kettőt kell beszednem).. Igazából nem múlt el tőle teljesen, de halkult....A doktornővel is egyeztetni fogok, esetleg valami növényes szert szednék inkább. A sejtésem sajnos az,hogy ez inkább mozgásszervi lesz, sokat fáj a nyakam, rossz a tartásom és recseg-ropog a nyakam, ha mozgatom.... Másik kérdésem az lenne, hogy én szedtem tavaly augusztustól a fito tree terméket, ami strand fertőzésekre nagyon bevált....viszont kb két hónap után fájni kezdett a fejem....napi szinten....mire rájöttem, hogy lehet attól és mikor abba hagytam el is múlt a panaszom....erről már kérdeztem önt és valószínüleg nagyon kevés folyadékot is ittam mellé..... esetleg most nyár elején megpróbálhatom megint szedni, több folyadékkal? és hátha....? Valamint betarevin mellé lehet szedni a fitotreet vagy teafa cseppet? Nem üti egymást a kettő? Vagy a teafa nem tud gyógyszereknek "bekavarni"....?? köszönöm szépen előre is a válaszát. - Ildi

2018-05-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildi!

A fülzúgás pont egy olyan tünet, aminek számos kiváltó oka lehet, sőt számos formája is van, így itt is az a legfontosabb, hogy a kiváltó okokat megtaláljuk, de ebben csakis szakorvos fog tudni segíteni. Amíg pontos diagnózist nem állítanak fel, addig csak találgathatunk. Még az sem mindegy, hogy csak az egyik vagy mindkettő zúg-e, és sorolhatnám még nagyon sokáig a jellemzőket…

A 3 legismertebb étrend kiegészítő fülzúgásra a páfrányfenyő, a szerves cink és a magnézium.

A Ginkgo biloba, azaz páfrányfenyő tágítja az agyi vérereket, és ez azért fontos, mert az agy rossz vérellátása a belső fül egészségére is hatással van, és a jelenség fülzúgást okoz. Fontos a termékválasztásnál a ginkgoflavonoid tartalom, mely Mikronizált Ginkgo biloba mely termékünkben standardizálva, nagy dózisban és a mikronizált technológiának köszönhetően, tökéletes biohasznosulást mutatva érhető el.

cink nélkülözhetetlen a belső fül egészséges működéséhez, és alacsony szintjét már számos tanulmány összefüggésbe hozta a fülzúgás kialakulásával és annak súlyosbodásával. Fontos a szerves forma.

magnézium az idegek működését serkenti, és fontos szerepet játszik a hallásban, ráadásul alacsony szintje gátolja az agy vérkeringését. A magnézium alacsony szintje az emberi szervezetben, ma már népegészségügyi probléma. Pótlására a szerves, kelátolt formájú Magnézium, B6-vitamint javaslom, a tökéletes felszívódás miatt.

Ha idegi alapú a fülzúgás, akkor a fenti kiegészítőkkel együtt fogyaszthatod az adaptogén gyógynövényeket tartalmazó Stress® Control kivonatot. A stressz lépten nyomon velünk van, és szinte minden betegség kiváltásában részt vesz. Az adaptogén gyógynövények a szervezet stresszhez való alkalmazkodását segítik elő, és segítik a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást. Harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket.

A kúraidő azonban hosszú, minimum 120 napos kúrára kell berendezkedned!

Mit tehetsz még?
Kerüld a koffeint, a nikotint és mozogj rendszeresen, hetente minimum 3x1 órát, mert a testmozgás nagymértékben javítja a keringést.

Részletesen tudsz olvasni a termékről, ha a kiemelésre kattintasz.

Ami pedig a Fitotree kivonatot illeti.
Ha bevált és működött, természetesen javasolt újrakezdeni a FitoTree parazita és gombaölő kapszulát, de mindenképpen megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett. 

Fontos, hogy akár a FitoTree akár a gyógyszerkönyvi tisztaságú, Ausztrál Teafa olaj mellett döntesz mindenképpen szükséges kikérned kezelőorvosod véleményét, mely a fentebb sorolt étrend-kiegészítőkre is vonatkozik. Az étrend-kiegészítők ugyanis befolyásolhatják a gyógyszerösszetevők felszívódását, és a napi adagolást.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita