Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm! Kedves Rita! Az lenne a kérdésem, hogy szedhetem e egyszerre a hepaplust a máriatövis mag kivonatot a szerves kapormagot és a növényi hialuronsavat. Válaszát előre is köszi Zoltán

2016-12-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zoltán!

Igen a felsorolt étrend kiegészítőket fogyaszthatod együtt. Bár hozzá kell tennem, hogy a siker érdekében fontos a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, a bőséges folyadékbevitel (a hialuronsav hatékonyságához is kell) és a testmozgás is. Egyszóval az életmódváltást, az étrend-kiegészítők nem fogják helyettesíteni.

És igen, van olyan eset, amikor én is kombinálok kiegészítőket, mint az articsóka kivonatot tartalmazó Hepaplust  és a Máriatövist amit kifejezetten szoktam együtt javasolni.

Májméregtelenítők; máriatövis vs. articsóka
Ha májtisztításra kerül a szó, akkor két növény kivonata biztos azonnal eszünkbe fog jutni, az egyik az articsóka a másik a máriatövis. – És már jön is a kérdés, hogy melyik a jobb, hatékonyabb, és, hogy lehet-e ötvözni a kettőt? 

A válasz pedig roppant egyszerű. Az articsóka kivonatot akkor ajánlom különösen a figyelmedbe, ha hedonista típus vagy, azaz szeretsz enni, inni, és élvezeti szereket is használsz, mint a kávé, vagy a cigaretta. Azoknak is ajánlom, akik össze-vissza étkeznek, és rendszertelen életmódjuk puffadással, kérődzéssel, zsírmájjal, és emésztési zavarokkal párosul. A kiálló gyomor, a túlzott hasi zsírlerakódás a felső hasi rész körül, vagy ugyanez a hasi részen, a sörhas szintén articsóka kivonatért kiált!

A máriatövis kivonatot pedig akkor fogyaszd, ha gyógyszeres kezelés alatt állsz, antibiotikumokat fogyasztasz, környezetszennyezésnek, növényvédő szer maradványoknak és nehézfémeknek vagy kitéve. Mérgezés, legyen az gomba (Candida gomba is), vagy ételmérgezés, vagy egyéb vegyi anyagok által okozott mérgezés, fertőzés miatti májegészség károsodás, és emésztőrendszeri betegség gyötör.

És bizony, ha már nem csak megelőzésről, hanem májbetegségről van szó, akkor érdemes bevetned mind a két növényi kivonatot (tápanyagot), hogy felgyorsítsuk a regenerációt és lerövidítsük a gyógyulási időt.

Rudolf Rita