Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm, Érdeklődni szeretnék a Natur tanya Újzélandi zöldkagyló termékről. Glükozaminglikánokat tartalmaz. Melyik Glükozaminglikánt tartalmazza pontosan? Glükozamin, kondroitin, hialuronsav? Köszönettel Kutron Ágnes

2016-11-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ágnes!

A zöldkagyló természetes formában tartalmazza a porcalkotó poliszacharidokat, amit glükózaminoglikánoknak hívnak. Ismétlődő diszacharid alegységeik nacetilglükózamin, glukuronsav, galaktóz és iduronsav különböző kombinációiból állnak, melyeket nem bontunk meg.

A szervezet a glükozaminoglikánokat az ízületi porc felépítésére használja. A legfontosabb glükózaminoglikánok a: hialuronsav, kondroitin szulfát, dermatánszulfát, keratánszulfát, és a heparánszulfát.

Külön fogyasztva csak egy fajta GAG-nak bizonyították a hatását, és ez nem más, mint a hialuronsav >>>. A többit együtt kell alkalmazni a hatás érdekében.

A glükózamin már egy aminocukor, amit a szervezet termel és glükozaminoglikánokká alakít. Ezért aztán a GAG-ban gazdag zöldkagyló kivonat szedésével a szervezeted „építőköveinek” adsz egy löketet, hogy javítsák az ízületi porc és csontozat állapotát.

Rudolf Rita