Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem hogy kb. 3 hete szedem a Chlorella spirulina algákat és erős izületi fájdalmaim vannak ez normális?Volt már máskor is ilyen amikor algákat szedtem. Lehet ezt valami féleképpen orvosolni? Köszönettel :Nagy István

2019-07-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves István!

Ha a Spirulina alga kúránk közben ízületi fájdalom jelentkezik fontos elkülönítenünk azt, hogy ezt a fájdalmat mindenhol érezzük, mintegy influenzaszerűen, vagy pedig csak bizonyos ízületek azok, amelyek fájnak. Ugyanis, ha a fájdalmat mindenhol, egyformán érezzük, akkor ez jelezheti a meginduló tisztuló folyamatokat.  Abban az esetben,  ha a fájdalom csak egy helyre koncentrálódik, ott nagy valószínűséggel az adott ízülettel van gond, ilyenkor érdemes szakorvoshoz fordulni, és megkeresni a kiváltó okot.

Amit addig is tehetsz az a bőséges folyadékfogyasztás, valamint egy szerves zöldkagyló kúra. A benne lévő glükozaminoglikánok segítik az új porc termelődését, egyúttal védik a meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita