Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlöm,az lenne a kérdésem h az express diétánál a vacsora hány órakor legyen legkésőbb?Illetve a stressz controll tablettát lehet enni közben? Köszönöm válaszát előre is

2018-05-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tamara!

Az Expressz Diéta  ideje alatt más étrend-kiegészítők alkalmazása nem javasolt, mert azok befolyásolhatják a ketózis állapotát.

Általános szabály, hogy lefekvés előtt 2 órával már ne együnk semmit. Ezt az időszakot azok a szakemberek, akik a cirkadián ritmussal illetve a biológiai óránk működésével foglalkoznak 18 és 21 óra közé teszik, ahhoz mérten ki mikor tér nyugovóra.

Én például 19 órakor étkezem utoljára, viszont később is alszom el, röviddel éjfél előtt. A legalább 2 órás nyugalmi időre azért van szüksége szervezetünknek, mert ekkor kapcsol a test nyugalmi fokozatra. Ezt az Expressz Diéta könnyű étkezésnek számító levese maximálisan támogatja, szemben a gyomrot eltelítő mondjuk magas zsírtartalmú táplálékokkal, melyeket a szervezet nehezebben, rosszul emészt meg. Mindez salakképződéshez vezet, rossz alvást - mely fokozott stresszt idéz elő - és az anyagcsere folyamatok lassulását okozza. Ami a diéta program étkei által nem fordulhat elő.

Tudod miért jó még ez? Mert ha valamilyen nyári program miatt (színház, koncert) mégis csúszik a vacsora időszakod, akkor sem kell lelkiismeret furdalásodnak lennie, hogy belezavartál a diétádba! :)

Sok sikert a kúrádhoz!

Somogyi Rita