Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözletem, egy ideje szedem a Garlicin kapszulát...Nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Viszont azt vettem észre, hogy a kapszula tartalma összeállt. Először azt hittem, hogy rossz helyen tároltam a konyhában és apára miatt esetleg... de a fehér porszínű anyag , ami benne van egy kemény darabbá vált és sárgás barna színe lett... Onnan vettem észre, hogy feltűnt zörög a tablettában valami és szétnyitottam.... eddig ilyen tapasztalatom nem volt... és amit újonnan vettünk három doboz , azok is úton vannak efelé... valamelyik sép por, amit szúrópróbaszerűen megnéztem, de van ami már félig "megkötött" kérdésem az lenne, megváltozik e ezáltal a hatása.... kell e ezzel valamit tenni? Megromlott -e? köszönöm a válaszát előre is....

2018-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

A Garlicin® fokhagyma kapszulának nincs olyan összetevője vagy hatóanyaga, ami légmentesen lezárt kapszula tokot igényelne. Ha így lenne, akkor a gyártó, az Olimp® Labor ezt használná, hiszen az érzékenyebb, könnyen oxidálódó hatóanyagait szabadalmaztatott - FlowCaps® - kapszulatokba helyezi, ami meggátolja ezen behatásokat.

A sárgás-barna elszíneződés annak köszönhető, hogy a fokhagyma gyógyhatását több mint 100 féle kéntartalmú vegyület adja. Ezek közül a Garlicin®-ben 4, standardizálva, nagy dózisban található a napi adagban (4000 mcg allicin + 7000 mcg tioszulfinát + 7000 mcg allin + 7600 mcg gamma-glutamil-cisztein).

Vagyis a Garlicin® esetében a hatóanyagok nem károsodnak még akkor sem, ha levegőt kapnak. Így a szavatossági időn belül, nyugodtan fogyaszthatjátok, nem változtat sem minőségén, sem hatásán a jelenség.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita