Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözlet! Mivel most romokban hever a bélflórám, szedek nagy mennyiségű pre,- és probiotikumot (Bio-Kult). A fitotree olajkoncentrátumnál olvastam, hogy "bélflóra eltolódás" esetén is segít a termék. Azzal kapcsolatban sehol nem találok információt (gyártó honlapján sem), hogy ezt milyen módon teszi. Én mint laikus arra gondolnék, hogy ha ez a termék baktériumellenes tulajdonsággal is bír (egyfajta természetes antibiotikum), akkor ezzel a jó flórát is legyilkolja, nem válogat. (itt főleg a teafa hatása a kérdéses). Felvilágosítana ezzel kapcsolatban? Köszönöm szépen!

2017-10-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Csaba!

A teafából (Malaleuca) készült teafa olaj aktív antiszeptikus hatást fejt ki a bélcsatornában, pusztítja mind a patogéneket, mind pedig a jó baktériumokat.

Így hatása hasonlít egy szokásos antibiotikus kezelés hatásához, csak enyhébb formában, ami a jótékony törzsek nagyobb túlélési küszöbét biztosítja.

Mivel ezek a jó törzsek faj-specifikusak a belek mikrokörnyezetében, miután a Fitotree kivonat kifejtette hatását, a jó baktériumok a mikroflóra további kialakulásához és benépesítéséhez megtalálják a természetes prebiotikus táptalajt.

Másrészt viszont a patogének nem szembesülnek ugyanilyen feltételekkel, mivel az egyénnél nem környezet-specifikusak. Így a fitotree kritikus hatást fejt ki a patogének ellen, a jó törzsek ellen kifejtett hatása viszont visszafordítható.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita