Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdv! Tudnak abban segíteni,h van-e olyan termékük,amiben ezek is benne vannak? Szelén,cink...igazából enyhe pajzs alulműködésem van,gyógyszert nem adnak rá....de....folyamatosan hullik a hajam...a vas sem segít...fáradékony vagyok,néha hízom...de vékony testalkatú vagyok...b vitaminokat is hiába tömöm,semmi extra...ezért gondoltam most arra,h a pajzsomat erősíteném...erre kérnék tanácsot és akkor úgy rendelnék önöktől. Mert néztem,h külön-külön van,de hátha tudnak vmi kombót ajánlani... Köszönöm szépen :-)

2018-06-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszta!

Mint ahogyan írtad is, ennél a betegségnél az étrendet ki kell egészíteni szerves szelénnelszerves cinkkel és ami még nagyon fontos (!) D3-vitaminnal is. Ezeket azonban nagy dózisban kell adagolni, és az a dózis sajnos nem passzírozható 1 tablettába. Ezért arra buzdítalak, hogy adagold inkább külön őket, mert így megtapasztalhatod eredményességüket, nem úgy, mint egy kisebb hatóanyag tartalmú, 1 szemes kiszereléssel.

A sav-bázis egyensúly helyreállítása a javulásod kulcsa, óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent. Azzal is javítasz állapotodon, ha nem fogyasztasz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin. Ezeket egész egyszerűen le kell tenni, vagyis zéró tolerancia. A sav-bázis egyensúly helyreállításhoz van még egy gyógynövényes-klorofillos ajánlatom, a Puridren® főzet. Legyen ez a folyadékbeviteled egy része! Meglátod, sokkal jobban fogod magad érezni.

És még egy dolog!A pajzsmirigybetegségek kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. A szervezet stresszhez való alkalmazkodását segítik az adaptogén kivonatok, melyek fogyasztása azért is hasznos pajzsmirigy alulműködésénél, mert kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. Nagyszerű közérzetjavítók!

Zárómondatként pedig szeretném hangsúlyozni, hogy a hormonális egyensúly visszaszerzése összetett feladat, ahol az életmódváltás nem kerülhető meg. Ha azonban az életmódváltás és célzott tápanyag kiegészítés egy kézben jár, akkor a betegség tünetei is jelentősen javíthatók!


Szeretettel:

Somogyi Rita