Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Ügyfélszolgálat! A No Acid készítmény weboldalát olvasom. https://anatur.hu/no-acid-stop-a-savaknak-60-szemes-szopogatos-savlekoto-lugosito-tabletta Úgy látom, hogy Édesgyökér tartalommal bír. Ha jól emlékszem, és ha nem tévedek, az Édesgyökérnek az egyik alkotója emeli a vérnyomást. Régebben, már nem emlékszem, hogy milyen készítményt vettem be, amelynek szintén Édesgyökér tartalma volt. Rettenetesen megfájdult a fejem, felment a vérnyomásom, pedig nincs vérnyomás problémám. A reflux miatt viszont szükségem van megoldásra. Mégis javasolják a készítményt? A Fermentált Papaya koncentrátum is felkeltette az érdeklődésemet, de bármilyen fermentált étel (pl. savanyított káposzta) eddig csak súlyosbította a reflux tüneteket nálam. Nátrium-Alginát készítményük nincsen véletlenül? Amit eddig találtam, abban pedig Menta van. El nem tudom képzelni, mennyi eszük van, hogy egy refluxos készítménybe Mentát tesznek, ami egyenesen nyitja a gyomorszájat. Mit tanácsolnak? Előre is köszönöm váűlaszukat!

2021-01-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves József!

Valóban, általánosságban nem szokták javasolni az édesgyökeret magas vérnyomás mellett, azonban a No-Acidot még azok is fogyaszthatják, akiknek magas vérnyomásuk vannak, ennek az oka pedig, hogy a benne lévő glicirrizin sav tartalom a határérték alatt van.

Az erjesztett ételek fogyasztása javasolt reflux esetén, hiszen a bennük lévő probiotikumok helyreállítják a gyomor egészségét, és lúgosító hatással vannak a szervezetre.

Ha nem magadnak készítetted el a savanyú káposztát, hanem boltban, piacon vásároltad, érdemes megvizsgálni, hogy nem került-e bele esetleg valamilyen adalékanyag, inkább arra tudok gyanakodni, mint a panaszok okozójára.

A fermentált papaya koncentrátum hatóanyaga egy Saccharomyces boulardii nevű probiotikum, ami kizárólag az erjesztés során szabadul fel. Élősködőellenes, nyugtató hatású az emésztőrendszerre: túl sok gyomorsav esetén, természetes savlekötőként szünteti meg a gyomorégést - a mesterséges antacidumok mellékhatásai nélkül. De gyomorsav hiányában is lehetővé teszi a tökéletes emésztést. Ajánlom a fogyasztását minden refluxos vendégünknek.

Nátrium-alginát nálunk nem kapható.

Azonban, ha a kiemelésre kattintasz további hasznos kiegészítőkről, illetve életmódbeli tanácsokról is olvashatsz, amik segítségedre lehetnek reflux esetén.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita