Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Somogyi Rita! Tájékozódni szeretnék, hogy a Puriden méregtelenítő Duopck szedhető-e pajzsmirigy alul működés betegség esetén. Várom szíves válaszát. Üdvözlettel: Erzsi

2017-11-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erzsi!

A Puridren® lúgosító-méregtelenítő koncentrátum  fogyasztható pajzsmirigy alul-működés esetén, akkor is, ha az autoimmun eredetű.

Továbbá ennél a betegségnél érdemes az étrendet kiegészíteni szerves szelénnel, D3-vitaminnal, és szerves cinkkel.

Ne fogyassz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin. Ezeket egész egyszerűen le kell tenni, vagyis zéró tolerancia.

A sav-lúg egyensúly helyreállítása a javulásunk kulcsa, óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent.

A gyógyszeres kezelés mellett, ilyenkor nagy hasznát veszed az olyan adaptogén  gyógynövények kivonatának, mint amilyen a Stress Control® kivonat.

Az adaptogén kivonatok kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. De van itt még egy nagyon fontos dolog, ami miatt ezt javaslom. A pajzsmirigybetegségek kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. Az adaptogén kivonatok segítik a stresszhez való alkalmazkodást.

Ha nem autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésről van szó, akkor az étrendet jód tartalmú moszattal is kiegészítjük, de az összes többi kiegészítő és életmódbeli ajánlás marad!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita