Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Somogyi Rita, Gallay Hanna vagyok, 37 éves. Tanácsot szeretnék kérni, milyen táplálék kiegészitőt javasol nekem kedves Somogyi Rita az alábbi problémára? Problémám: 2022 decemberében voltam Endokrinológusnál. Csináltatott egy teljes hormon labort, amibe minden hormon benne van, női, endokrin hormonok. Megállapitotta, hogy kissé alul működik a pajzsmirgyem, amire L******n 50 mikrogramm tablettát szedek napi 1 tablettát éhgyomorra H-P, szombaton és vasárnap csak 25 mikrogrammot szedek (napi fél szem), illetve inzulintrezisztenciám van, amire T***** 500 mg tablettából szedek este 2-t. Nem vagyok cukorbeteg mondta, csak prevenció jellegel kell szednem a cukor gyógyszert. Nincs PCOS. Nem vagyok Hashimotos. Endokrinológus mondta lefogyok elhagyhatom a gyógyszereket. (cukor, pajzsmirigy). Rendszertelen a menstruációm. Most csak ******* gyógyszerre van csak meg, amúgy nincs (2021. Áprilisában kürettet kellett csinálni a, mert a menstruáció nem állt el, erős vérzések voltak). Hiperplazia endometrii (méh nyálkahártya tulburrjánzás van) állapítottak meg. 2022. Decemberében 103 kg voltam, azóta leadtam 6 kg-ot, majd elkeztem az i****** orvosi diéta terápiát, amivel további 4 kg-mál vagyok kevesebb (május 23). 2023. junius 23-án elmentem nőgyógyászati vizsgálatra. Nőgyógyász azt mondta nincs PCOS. Gyanú sincs. Nem híve a gyógyszeres kezelésnek. Hüvely gyűrűt javasolt 3 hónapra csak, de a trombózis miatt felek használni. Hiába fogytam 10 kg-t, Túlsúly van rajtam, migrénes fejfájás. Nőgyógyász mondta ösztrogén és a progeszteron aránya felborult. Több az ösztrogén. Zsirban van.Túlsúly leadom a menstruáció rendbe jöhet, újra rendszeres lehet havonta a menstruáció? Ez igaz? Milyen terméket javasol nekem e anatur webáruházból e két gyógyszer mellé (L*****, T******* cukor gyógyszer) a rendszeres, (havonta jelentkezzen) menstruáció visszahozására? Hogyan szedjem az Ön által javasolt terméket, hogy a pajzsmirigy gyógyszer, a cukor gyógyszer, i***** 87 mikrogrammot tartalmazó jód tartalmú dieta por együtt működjön? Nem szeretnék hormon gyógyszerrel menstruációt helyre tenni. Célom a 80 kg elérése. Tovább folytatom az i****** orvosi diétát, amig el nem érem a kitűzött súlyt, Rendszeres menstruáció visszahozása hormon gyógyszer nélkül (hüvely gyűrű nélkül - kis mennyiségű hormont tartalmaz 2 fajtát a 11,7 mg etonogesztrel, 2,7 mg etinilösztradiol gyűrűnként)) hogyan lehetséges?

2023-05-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Hanna!

Az inzulinrezisztencia, a pajzsmirigy alulműködés, a rendszertelen menstruáció, a túlsúly minden egymással összefüggést mutat. Mindezt pedig az endometriózis tovább tetézi.

Kulcsfontosságú valóban a fogyás, de a teljes életmódot át kell alakítani: meg kell reformálni az étkezéseket, hogy azokat később is tartani tud, ha a jelenlegi diéta véget ér, el kell kezdened mozogni, és ellensúlyozni kell a stresszt- ezeknek az állapotoknak ugyanis kiváltója és rosszabbítója is lehet a stressz.

Minden témában írtunk összefoglaló blogbejegyzéseket, ezeket mindenképpen ajánlom figyelmedbe (a kiemelésekre kattintva érheted el őket) – sok anyag lesz, többször is át kell olvasni, de így láthatóak lesznek az összefüggések.

Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, az étrend-kiegészítőket egyeztetni kell a kezelőorvossal is, ugyanis szükség lehet a gyógyszeradag módosítására.

Kezdd el mihamarabb a bélflóra regenerálást! Ma már tudjuk, hogy a bélmikrobiom egészsége befolyásolja testsúlyunkat, a cukoranyagcserét, stb. A Vegán bélradír plusz háromféle prebiotikus rosttal segíti a bélflóra regenerálást. Ezt érdemes kiegészíteni a Slimbiotikummal. A lactis 420 HOWARU® Shape néven szabadalmazott probiotikum az elhízás kiváltó okaira hat, ami a bélmikrobiom egyensúlyvesztése és az áteresztő bélszindróma.

És feltétlenül kezdj bele egy Női egyensúly komplex kúrába (miután egyeztettél az orvosddal). A 8 válogatott, természetes hatóanyag a hormonegyensúly visszaszerzését támogatja, legyen szó pajzsmirigy hormonokról, inzulinról vagy női hormonokról.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

(Az általad szedett gyógyszerek nevét moderálnom kellett, köszönöm megértésedet.)

Üdvözlettel:
Somogyi Rita