Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Rita! A kérdésem, hogy a méhnyakrákot csak nemi úton lehet kapni? Olvastam, hogy van védőoltás, de azt már 12 éves kortól el kell kezdeni. Én 36 éves vagyok és az egyik barátnőmet most műtötték ezzel, kap majd kemót meg sugarat, remélem felépül, bár a cigarettát nem tette le. Tudna neki valamit javasolni, hogy minden rendben legyen? Azt is olvastam, hogy több hónapig nincs is tünete. Én járok rákszűrésre, de már nem bízom az orvosokban hisz egy sima felfázást sem tudnak meggyógyítani. Csak felírják az antibiotikumot aztán ha még mindig nem jó akkor nem csinálnak semmit. Szóval most én is megijedtem, hogy nehogy kialakuljon méhnyakrák. Van esetleg olyan intő jel amiből tudni lehet hogy az van de még időben? Megelőzésként mit lehet tenni? Köszönettel: Ili

2014-10-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ili! Pont az a baj a méhnyak-rákkal, hogy képes akár évtizedekig is teljesen tünetmentesen lappangani. Azért oltják a fiatal lányokat, mert a legteljesebb védelmet úgy fejti ki a vakcina, ha azt jóval a szexuális élet megkezdése előtt adják be. Persze vita itt is van, ugyanis a megbetegedésért felelős HPV vírus, nem csak szexuális úton terjed (orálisan is!), hanem bőrről bőrre is. Bizonyíthatóan volt HPV fertőzése olyan 10 év alatti kisgyermekeknek is, akik nem életek még nemi életet. Azonban ha védőoltást kapnak így, hogy fertőzöttek, oda lesz a védettségük. Ezért sokak szerint először szűrni kellene, majd oltani. A barátnőjének a legfontosabb lépése az életmódváltás legyen.

1. Nincsenek élvezeti szerek, a cigaretta teljesen kizárt. Legfontosabb antioxidánsunkból, a C-vitaminból, naponta 4000mg-ot fogyasszon, 4*1-es elosztásban.

2. Lelki egyensúlyra való törekvés. A kiegyensúlyozott belső működés, és a pozitív gondolatok rendkívül meghatározók a gyógyulás folyamatához. Hiszen a rákos megbetegedések mögött meghúzódó lelki diszharmónia, ma már orvostudományilag is bizonyított tény. A stressz levezetéséhez úgynevezett adaptogén gyógynövényeket tartalmazó formulát fogyasszon, mint amilyen a STRESS CONTROL kapszula (gyártó: Olimp Labs). Ez a kivonat segíti a stresszhez való alkalmazkodást, mindenféle mellékhatás nélkül, sőt azt a belső elválasztású mirigyeink kiegyensúlyozott működésével teszi.

3. Hetente 3-szor egy órát sportoljuk, mozogjunk. Kezdetben az ütemes séta, és kirándulás is megteszi.

4. Emeljük meg a folyadékbevitelt és hagyjunk el, minden feldolgozott élelmiszert. Ismerkedjünk meg a gabonánkkal, fogyasszunk több zöldséget és gyümölcsöt, de utóbbit csak kisebb mennyiségben. Minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el 1dl bio nyírfanedvet, legalább 60 napon át. A bio nyírfanedvet (Nordic Koivu) teljes egészében a természet termeli meg (gyártó: a természet), és a nyírfák törzsének csapolásával jutunk hozzá. Olyan térszerkezete van, mint az emberi vérplazmának, tökéletes, hatszögletű kristályszerkezetű vízkristályokat tartalmaz, a benne lévő pozitív rezgések átkódolják a szervezet sejtjeit, serkentik az öngyógyító folyamatokat.