Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Naturtanya! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a különbség a vegán gyomorbarát rost és a bioaktív immunrost komplex közt? az egyikkel több rostot viszünk be a szervezetbe? Én szedem már a gyomorbarát rostot de úgy tudom abba nincs meg a napi szükséges rost ami kell a szervezetnek. Illetve Önöknek van esetleg fenyőtűlevél teájuk? Ajánlották, hogy sokmindenre jó de valahol meg azt írják hogy lehet valakinél allergiát is kiválthat. Még sosem hallottam róla, valaki mondta hogy az is jó ha egy erdőből szedünk pár tűlevelet, hát nem tudom:) Köszönettel:Zsófi

2021-11-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófi!

A vegán gyomorbarát rost indiai guarbabból enzematikus úton előállított rost, ami a ami a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik. A legérzékenyebb emésztőrendszer is jól tolerálja,SIBO és IBS esetén is fogyasztható.

Az általad kérdezett rost komplex ugyancsak indiai guarbabot tartalmaz, mellette pedig arabmézgát.

Mindkét kiegészítő hozzájárul a napi rostbevitel növeléséhez, ráadásul prebiotikus rostok, de nem alkalmasak az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás kiváltására, és önmagukban a napi rostbevitel fedezésére sem (az általános ajánlás szerint a napi rostszükséglet 25-30 gramm, mely egészségi állapotunk függvényében növekedhet).

Fenyőtűlevél teánk sajnos nincs, és nem javaslom legalább alap botanikai és drogista (gyógynövény szakértői) ismeretek hiányában a saját kezű gyűjtést. Amire a fenyő tea jó, arra jó lesz a csipkebogyó és hársfa tea is. 

Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita