Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Naturtanya! A D3 vitaminnal kapcsolatban érdeklődnék. Olvastam, hogy jó tavaszi fáradtságra is. Én vettem egy szerves tápanyag koncentrátumot amiben van C, D vitamin is, de sajnos nem tudok kiigazodni, hogy a sima D3 vitaminban is ugyanannyi hatóanyag van-e mint ebben a komplexben? Tehát kell-e vennem ehhez külön egy D3 vitamint és úgy szedni ezzel együtt, vagy elég az a koncentrátum amiben mindkettő benne van? Ha esetleg nem tavaszi fáradtság csak kimerültség, arra is jó a D3 vitamin vagy arra mást ajánlanak? Egyébként tavasszal miért merül ki a d3 vitamin készletünk? Mostanában a szemeim is elég karikásak, pedig alszom több mint 8 órát és mégis. De már télen is ilyen volt, ezen is szeretnék változtatni. Nem puffadt csak olyan mintha beteg lennék, nem fekete karikák, inkább barnás zöldes de sötétebb mint a bőröm szine, Köszönettel:Niki

2017-03-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Igen, megerősíthetem, hogy a D3-vitamin enyhítheti a tavaszi fáradtság tüneteit, melynek mennyisége a napfény nélküli téli hónapok hatására csökken szervezetünkben. A D3-vitamin alacsony szintje egyébként is sok embert érintő probléma, oly annyira, hogy amikor 2013. szeptember 21.-én a Semmelweis Egyetem nyilvánosságra hozta reprezentatív D-vitamin szintmérő kutatásának eredményét, az azt mutatta, hogy a magyar lakosság 90%-a D-vitamin-hiányban szenved, vagyis 10 magyarból 9!- D-vitamin hiányos!  Ha a kiemelésre kattintasz bővebben is olvashatsz erről a vitaminról és kérdéseidre is választ kapsz.

A C és a D3-vitamin együttes étrendi kiegészítése általánosan hozzájárul az immunrendszer és a hormonrendszer egészségéhez, illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. két olyan lapvitaminról van szó, melyek sokoldalú támogatásról gondoskodnak, hogy egészségünket őrizni tudjuk.

Arra a kérdésedre sajnos, hogy az általad használt vitaminokat szedheted-e együtt nem tudok válaszolni így látatlanban. A mi általunk forgalmazott C+D-vitamin mellé nincs szükség egyéb kiegészítőre, hiszen napi egyetlenegy tablettából 1000mg Szerves C–vitaminhoz, 2000IU D-vitaminhoz és 10mg E-vitaminhoz jutunk! Kattints csak a kiemelésre!

Egy biztos, annak semmi akadálya, hogy a két legfontosabb alapvitaminnal egészítsük ki, kiegyensúlyozott vegyes étrendünket. Természetesen jólétünk okán a rendszeres testmozgásról és a bőséges folyadékbevitelről sem feledkezhetünk meg.

Azonban ha levertségedet egyéb tünetek is kísérik, akkor feltétlen fordulj háziorvosodhoz, hogy kizárhassuk, nem-e húzódik meg más ok is a háttérben.

Rudolf Rita