Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Címzett! Kérem szíves segítségét az alábbi problémámmal kapcsolatban: 1. Bokám és térdem elég dagadt szinte már évszak és hőmérséklettől függetlenül. 2. Aranyér problémák Legyen kedves tájékoztatni, hogy milyen készítményt/eket javasol. Üdvozlettel és köszönettel: Mária

2020-07-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mária!

1,Ha lábdagadással küzdünk, az első lépés, amit meg kell tennünk, hogy felülvizsgáljuk az életmódunkat, elsődlegesen a folyadékfogyasztásunkat. Különösen ebben a nagy melegben fontos, hogy megfelelő legyen a folyadékbevitel, ez jó lenne, ha elérné a 20 testsúlykilogrammként 1 liter folyadékot. Kerüld a nehéz, zsíros, sóban gazdag ételeket, figyelj oda a rostfogyasztásra, és ha ülőmunkát végzel, akkor óránként legalább egyszer állj fel, és mozgasd át magad.

Ezután persze jöhetnek a célzott étrend-kiegészítők is.

Az Erbaven® család tagjait kifejezetten a lábdagadásos, nehéz láb érzés csökkentésére fejlesztették ki.
Az Erbaven® ivótasak 300mg Troxerutin, azaz T-vitamint tartalmaz, segíti az alsó végtagokban megrekedt fölösleges folyadékok kivezetését. Kívülről vesd be a 18 komponensű Erbaven® gélt, ami nyugtató és frissítő összetevőivel azonnali felüdülést hoz a lábaidnak!

Ha pedig úgy érzed, hogy még egy kis segítségre van szükséged, akkor egészítsd ki a kúrád a Diurerbe® vízhajtó italkoncentrátumot.

2. Aranyeres panaszok kiváltó oka között szerepelhet a veleszületett kötőszöveti gyengeség, de az alacsony rostfogyasztás és mellette a finomított szénhidrátok túlsúlya, a mozgáshiány, a súlyfelesleg a leggyakoribb előidézői, vagy fokozói ennek a panasznak - így az életmódbeli reform megkerülhetetlen!

Mozogj rendszeresen, növeld a folyadékbeviteled, vértezd fel magad több rosttal  és redukáld a szénhidrátokat.

A fentebb ajánlott Erbaven® ivótasak  természetes megoldást jelent aranyeres panaszokra. Ha mellette C + D3 + K2-vitamint , és szerves szőlőmag tablettát adagolsz, akkor fokozhatod az eredményességet.

Továbbá, a panaszok enyhítésére külsőleg, az Ortodermikus propolisz krém  is egy nagyon bevált megoldás.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita