Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Cím! Volt egy hosszabb antibiotikum kúrám 2015-ben, azóta ha nem fogyasztok valamilyen probiotikumot ami legalább 4 M bacis akkor felfúvódok, csikarodik a hasam, amíg a wc-t meg nem látogatom , ez evés után kb1/2 óra. Kipróbáltam már vagy 8 féle készítményt , de eddig eredmény csak addig tartott amíg szedtem. Voltam kolonoskópián és előtte ugye kihajtják ami nem kell , utána kb 3 hónapig semmit nem kellett fogyasztanom, aztán lehetett egy vírus fertőzésem mert fájtak az ízületeim vagy 2 napig és utána előjött újra. A kérdésem , lehet megint elfertőződött a gyomrom? Köszönöm :Zsolti

2019-02-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsolti!

Ezt sajnos, csak szakorvos tudja megállapítani. Tüneteid kiváltó oka épp úgy lehet helicobacter pylori fertőzés, mint ételintolerancia, vagy stressz okozta IBS… Ha van pontos diagnózis, akkor célzottan tudunk fellépni a tünetekkel szemben, addig valóban csak annyit tehetsz, hogy megtámogatod bélflórád egyensúlyát, természetes gombaölő kivonattal dúsítod étrended, gyulladáscsökkentő tápanyagot és rostot veszel magadhoz.

Indítsd a reggelt a Ferzym® bélflóra ampullávalezzel a 2 világszabadalommal is védett szinbiotikummal. 7 milliárd élő probiotikum található benne, prebiotikus rosttal, ami sokasítja/kolonizálja a hasznos bélbaktériumaid számát.

Hasznos lehet számodra egy természetes alapú antibakteriális, vírus ellenes, gomba –és parazitaölő kivonat, ami Fitotree névre hallgat. Fogyassz EPA és DHA Omega3 zsírsavakat, melyek csökkentik a belek érzékenységét, az esetleges gyulladásokat, és az idegrendszert is megolajozzák. – sokszor a mindennapi stressz ellensúlyozásának hiánya a kiváltó ok, és ez komoly emésztőrendszeri tüneteket képes produkálni.

Fontosak az életmódbeli változtatások is. Vizsgáld felül étkezési szokásaidat, és emeld meg a rostbevitelt. Ezt könnyedén megteheted például úgy, hogy a reggelidet psylliummal egészíted ki. Kanalazz alfa-linolénsavban, egy többszörösen telítetlen zsírsavban gazdag lenmagolajat, hogy javítsd emésztőrendszered egészségét.

Rendezkedj be egy 3 hónapos kúrára! És természetesen ne felejtkezz meg a bőséges folyadékfogyasztásról sem.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita