Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Cím! Olyan kérdésem lenne, hogy hashimoto esetén a natur tanya szerves szelén tablettából elég egy darabot bevenni? Most derült ki a betegség és még nem voltam endokrinológusnál mert elég hosszú a várakozási idő. De már rendeltem Önöktől és elkezdtem szedni. Mellette D vitamint is szedek, valamint Royal Jelly ivótasakos méhpempőt iszok. Lassan a babadolog is aktuális lenne. Ezek mellett mivel fogom tudni még támogatni a szervezetemet? Köszönöm előre is a választ! Üdvözlettel: Szilvia

2018-10-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

A szerves szelén, a D3-vitamin  (ezt a K2-vitaminnal kombináltad válaszd!), és a méhpempő   is hozzájárul ahhoz, hogy visszaszerezd az egyensúlyt pajzsmirigyed felett és ahhoz is, hogy áldott állapotba kerülj. Amit még a figyelmedbe ajánlok, az a Ligetszépeolaj koncentrált kivonata  , hiszen esszenciális zsírsavai részt vesznek a női hormonok rendezésében, és támogatják a pajzsmirigyműködést is.  

Az organikus szelén  dózisát megemelni nem szükséges, hiszen nagyon jó felszívódási rátával rendelkezik.

E helyett inkább azt javaslom, hogy mivel a Hashimoto egy autoimmun pajzsmirigy-alulműködés, ahol az immunrendszer túlműködik, és önmaga ellen fordul, fektess nagyobb hangsúlyt az immunrendszer túlműködésének mérséklésére és egyensúlyának visszaszerzésére, több oldalról is!

A feladat összetett, ahol az azonnali életmódváltás és célzott tápanyag kiegészítés együtt szükséges a sikerhez, melyről bővebben is olvashatsz a témában készített blogbejegyzésünkben.

Sok sikert a kúrádhoz!

Somogyi Rita