Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Cím! Nem szeretnék értetlennek tűnni, mert lehet hogy ez másoknak alap, de igazából mit jelent az, hogy növényi őssejt? Azt értem, hogy növényi, tehát nem emberi, de mit tesz ez velem, hogyan működik? Mi az hogy őssejt és miért lesz tőle szebb a bőröm ha magamra kenem? Üdv: Sz. Viktória

2015-07-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Viktória! A kozmetikai ipar mindig két alapvető problémát igyekszik megregulázni. Az egyik, hogy hogyan lehet a károsodott bőrt regenerálni, a másik, hogy hogyan lehet a bőr öregedési folyamatait lelassítani? Mindkettőre a növényi őssejtes kezelés bizonyul a legígéretesebb innovatív eljárásnak.

A kozmetológia elsősorban a bőrben lévő unipotens őssejtek iránt érdeklődik. (Típusai szerint négyfajta őssejt létezik. Totipotens: ezek képesek bármely sejt, szövet, szerv létrehozására. Pluripotens: a teljes szervezet sejtjeit már nem, de azért egy szerv minden sejtjét létre tudják hozni. Mulitpotens: ezek már specifikusak, csak bizonoys sejtek, szövetek létrehozására képesek. Unipotens: egyes konkrét szervekben, mint például bőralja, bélfal képesek egyféle sejt képzésére, de ezt a képességüket egész életen át megtartják.)

A bőr öregedésével lassulnak a saját unipotens őssejtjeink. Ahasonló növényi őssejtek hatását ne úgy képzeld el, hogy átveszik a lelassult hám- és kötőszövet specifikus emberi őssejtek szerepét, hanem úgy, hogy leveszik róluk a munka nagy részét: fokozzák a bőr védekezőképességét minden őt érő káros hatással szemben (oxidációs folyamatok, UV-sugárzás) – így az emberi szövetspecifikus őssejtek tovább élhetnek és aktívan regenerálhatják a kollagént- és elasztint vesztett, ráncosodó bőrfelületet.

A bőr újjáélesztésében nagy szerepe volt egy különleges svájci almának, (Malusdomestica), amiről megfigyelték, hogy sokkal hosszabb ideig eltartható, mint más. Ennek az almának a növényi őssejtjei hosszabb ideig élnek az átlag növényi omnipotens sejteknél. Pontosan ez az alma adja a fő hatóanyagát az AquaBalance®szérumnak, vagy a Verattiva®öregedésgátló kozmetikumoknak is, amely közt olyan szérumot is találsz, aminek a hatása vetekszik a Botox-éval, azzal a különbséggel, hogy kiküszöböli a Botox-hoz köthető káros hatásokat!

Ha ennél is részletesebben érdekel a téma, ingyenesen letölthető tanulmányt találsz a honlapunk cikkek menüpontjában- keresd a „Narancsbőr? Zsírpárnák? Őssejtekkel robbantjuk” cikket. Remélem, segített a válaszom, üdvözlettel; Rudolf Rita