Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Cím! Gyermekünkről kiderült, hogy tejfehérje és glutén érzékeny. Az orvos javasolt aminósavakat, amik javítják a bevitt táplálék feldolgozását. Milyen készítményt tudnak javasolni, ami aminósavakat tartalmaznak? Tisztelettel, Krisztián

2018-12-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztián!

Magas minőségi fehérje és aminosav forrást nyújt természetesen, a Natur Tanya® Spirulina tablettája, és kendermag proteinje. Mindkettő tökéletes megoldás azok számára, akik tejtermékre, gluténre vagy búzára allergiásak. Fogyasszon a gyerkőc minél több kölest, quinoát és hajdinát, hiszen ezek a köretek nem csak gluténmentesek, hanem magas aminosav, vitamin, valamint rost tartalommal bírnak. Emellett csíráztathattok is, hiszen nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. Könnyen emészthetők, fehérjékben, aminosavakban, enzimekben, fitovegyületekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Csíráztassatok mungóbabot vagy chia magot!

Én magam még felhívnám figyelmedet a prebiotikus rostokra, melyek a bélflórában élő hasznos bélbaktériumokat kolonizálják.  Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia és lisztérzékenység gyakoriságát mintegy 80%-kal is csökkentheti, és kedvező hatást gyakorolhat a tejfehérje allergiával küzdők részére is. Ráadásul az étrend prebiotikus rosttal történő dúsítása a tápanyagok felszívódását is elősegíti. 

A kiemelésekre kattintva tovább tudsz olvasni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita