Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Anatur! Több dologgal is fordulnék Önökhöz és kérném a segítségüket. Az egyik, hogy a mostani menzeszem nem jött meg (nem vagyok terhes) Pontosabban úgy volt, hogy 2 napig volt egy nagyon minimális pecsételés de alig volt valami és azóta semmi. Még sosem volt ilyen és páran mondták, hogy lehet hogy el fog múlni. (43 éves vagyok) Azt még nem szeretném nem hiszem hogy jó lenne a szervezetnek ilyen fiatalon hogy elmúljon még a menstruáció. Bejelentkezem nőgyógyászhoz is de szivesen venném az Önök javaslatát is. Sokszor vannak a mellembe ciszták is amiket már többször is le kellett szívni. Erre régen sokszor csináltam a diótea kúrát de úgy látszik nem segített. A másik, hogy voltam pajzsmirigy ultrahangon és azt mondta a doktornő hogy van valami erezettség meg göbök is és az erezettség nem jó mert abból kialakulhat rosszindulatú daganat. Eléggé megijedtem:(( 1 éve is voltam már pajzsmirigy uh-n csak akkor máshol, de akkor nem mondta a doktornő hogy van erezettség és ebből rossz is kialakulhat. De mint kiderült a leleten le volt írva már akkor is. Ahol most voltam azt mondták, hogy autoimmun gyulladásba van ott valami és talán ez okozza de nem értettem pontosan. Vannak benne göbök is elvileg azok nem nőttek tavaly óta és 1 cm alatt vannak. Ha nőnek akkor mintát kell venni ezt javasolták most. Nem tudom ezek a dolgok összefüggésben vannak-e egymással, biztos valami hormonprobléma is vagy nem tudom. Megyek majd vérvételre is. Tudnának ezekre ajánlani valamit? Főleg a pajzsmirigyre attól nagyon félek, hogy nehogy kialakuljon rosszindulatú belőle. Köszönettel:Liza

2022-01-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Liza!

Először is: ne félj, és ne aggódj feleslegesen. Még a pajzsmirigy diagnózis miatt sem. Autoimmun pajzsmirigy alulműködéssel ma már nagyon sokan élnek (és kiváltó okai között vastagon ott van az állandósult stressz is), és ez az állapot nagyon jól kordában tartható, de életmódváltásra és célzott kiegészítőkre van szükség.

Írtunk is egy átfogó blogbelegyzést ezzel kapcsolatban, melyet a kiemelésre kattintva érhetsz el. Mindezeket kiegészítheted még a Sonnentor Női dolgok teával is.

Az itt ajánlott kiegészítők és az életmódváltással akár a cisztákra is jó hatással lehetnek.

A pajzsmirigy diagnózis miatt érzett aggodalom befolyásolhatta a menstruációdat is. Egyáltalán nem biztos az, hogy ez az egyszeri kimaradás már a menopauzát jelzi (ugyanakkor az is biztos, hogy egyre hamarabb jelentkezik). Várjunk még vele, hogy a következő 1-2 hónapban hogyan alakul a menstruációd. Ha szükség lenne rá adok neked egy elérhetőséget a változókorral kapcsolatban írt blogbejegyzésünkhöz, de ismétlem, egyáltalán nem biztos, hogy esetedben már erről lenne szó.

Várom visszajelzésedet a vizsgálatok után.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita