Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt anatur.hu! Az után szeretnék érdeklődni, mit tudnának ajánlani Crohn-betegség esetére. 2008 óta vagyok Crohn-beteg. Korábban gyógyszerrel és biológiai terápiával viszonylag rendben lehetett tartani az állapotom. 2017-ben sajnos lett egy daganatos betegségem is, méhtest daganatom volt, aminek következtében el kellett távolítani a méhemet, petefészkeimet és utána sugárkezelést is kaptam. Mióta ez megtörtént, folyamatosan hasmenéssel küzdök, lefogytam, nem tudok hízni, kezd teljesen elfogyni az energiám. Most is szedek a Crohn-betegségre gyógyszert és kapok biológiai terápiát is, de sajnos emellett is fennáll ez az állapot. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit tehetnék ellene, de nem tudok már jóformán sehova elmenni emiatt, a munkából is rendszeresen kések. Milyen készítményt tudnának ajánlani? A Ferzym bélflóra ampulla javíthat valamit? Vagy esetleg a fermentált papaya koncentrátum? Nagyon keresem a megoldást, mert 31 éves vagyok. Segítségüket előre is köszönöm! Üdvözlettel, Barbara

2019-11-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Barbara!

A kiemelésre kattintva olvashatod egy korábbi, Crohn-betegséggel kapcsolatos kérdésre adott válaszomat. Úgy vélem, az itt felsorolt kiegészítők hasznosak lehetnek a számodra is.

Azonban, azt fontos megjegyeznem, hogyha gyógyszeres kezelés illetve biológiai terápia alatt állsz, szükséges egyeztetni a kezelőorvosoddal, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítő fogyasztásába kezdesz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita