Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Anatur! Érdeklődnénk, hogy tudnak-e ajánlani olyan fogkrémet, fogtisztítót vagy bármit amivel megelőzhető a fogkő és rendben tartja a fogakat? Köszönettel:N

2018-06-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves N!

Fogkő gondoknál a megfelelő szájhigiénia – vagyis az alapos tisztítás – kiemelkedően fontos, hiszen a fogkő többek között a megkeményedett ételmaradékokból áll össze, alakul ki.

Ezért először mikrobakteriológiailag tesztelt Aloe Fresh® fogkrémünket  ajánlom figyelmedbe jó szívvel, fogkő problémáidra.

Mindamellett, hogy

  • hatékonyan oldja a lepedéket,
  • gátolja a fogkőképződést,
  •  fogaidat is fehéríti friss leheletet biztosítva,
  • mégpedig úgy, hogy nem károsítja a fogzománcod.

Az alapos tisztítás mellett nem árt tudni, milyen egyéb tényezők befolyásolják fogaink állapotát.

  1. Nagyon fontos a szánkba juttatott falatok megfelelő számú rágása vagyis az ételdarabok ellúgosítása a lenyelés előtt. Meghatározó a vitaminokban, ásványi anyagokban, sőt, rostokban gazdag, enyhén lúgos kémhatású táplálkozás. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy fogyasszunk sok magas víztartalmú, friss, rostdús zöldséget, szorítsuk vissza a cukortartalmú és savas üdítők, finomított szénhidrátok, fehérlisztből készült termékek, valamint a gyorsételek fogyasztását. A sav-bázis egyensúly helyreállításában és a fogkőképződés visszaszorításában segítségedre lehet ezen felül egy klorofillos-gyógynövényes koncentrátum, ami Puridren® névre hallgat.

  2. Tudtad, hogy a szájüreg biofilm flórájának egyensúlya is fontos? Ha baktériumflóránk egyensúlya eltolódott, annak egyik tünete gyakran íny-és fogproblémákban  mutatkozik meg. Ilyenkor fogyasszunk hasznos baktériumokat   hogy védelmi funkciót tölthessen be fogaink és szájüregünk egészségét illetően, valamint hozzájáruljanak egészséges emésztésünkhöz.

Ha a megfelelő fogkrém használata mellett mindezekre is ügyelünk, teljes körű védelmet biztosíthatunk fogaink és szájüregünk számára, megelőzve az újabb és újabb fogkőképződést.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita