Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Anatur! Érdeklődnék a luteina szemvitaminról. Macula degenerációra hány napig kell szedni és mennyi szünetet kell tartani? Olvastam, hogy a probléma függvényében 30-180 napig szedhető és napi 1 kapszula. 60 éves hölgyről van szó, járt kezelésekre (ha minden igaz avastinos szurit kapott több havonta) de az orvos azt mondta, hogy a kezelése ellenére mégis sajnos elhaltak a szemben az idegek és valószínű vakság lesz belőle. Már nem lát sajnos olvasni sem és írni sem tud de szemüveggel még valamit lát. Most elkezdte szedni a Luteinát és mondta hogy mintha jobb lenne a szeme:) Elképzelhető hogy a Luteinával meg tudjuk állítani hogy ne romoljon tovább és ne veszítse el a látását? Köszönettel:Kriszti

2018-06-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Rögtön figyelmedbe ajánlanám cégünk orvosának, Dr. Bakanek Györgynek a makula degenerációról készült írását, melyet a kiemelésre kattintva olvashatsz.

Ennél a betegségnél az oxidációt gátló anyagoké, az antioxidánsoké a főszerep, melyek, ha visszafordítani vagy megállítani nem is, de lassítani képesek lehetnek a folyamatot. Jól tesszük hát, ha minél több, a szemeket támogató tápanyagot fogyasztunk, mint amit például a Luteina® bio-complex is koncentrál.

Mivel a kúraidőket mindig az egyén egyensúlyvesztése, vagyis problémájának foka határozza meg, a hosszabb, 180 napos kúrára kell berendezkedni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita