Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Anatur! Egy ismerősöm kapcsán írok, már november óta szenved és az orvosok nem tudják mi baja. Kórházban is volt/van ki be jár vizsgálgatják, találgatnak de semmire nem jutnak. Úgy kezdődött hogy nagyon felfúvódott, fájt a hasa görcsölt és bement a sürgősségire. Akkor vettek vért nagyon magas értékei voltak, azt mondták hasnyálmirigy gyulladás, nagyon szigorú diétára fogták. Mikor kijött a kórházból akkor se volt túl jól és azóta sincs. Eu-s gépekkel is vizsgálták, elölről hátulról mindenhogy ultrahang stb de nem tudnak semmit. Teszteket is elvégeztek még AIDS tesztet is. Egy másik orvos epekövet állapított meg de az előző orvos nem hitte el és hónapok múlva újra befektette a kórházba újból mindenféle vizsgálat, ott be is lázasodott 2 hétig antibiotikum. Most megint egy új géppel epekövet néztek de nem találtak. Már nagyon el van keseredve maga alatt van tömegiszonya lett a sok stressztől, azóta is felfúvódik néha jól van néha rosszabbul. Ön szerint mi lehet ez vagy hova menjen ahol végre kiderítik hogy mi baja és mit szedjen? Várjuk válaszát köszönettelév

2018-05-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

A diétát továbbra is tartani kell. Érdemes lehet esetlegesen a vékony-vastagbélben található mikrobiom felülvizsgálatát kérni (jó-rossz típusú baktérium kolóniák eltolódása, túlszaporodása miatt), „gasztro-panel” néven a laborokban már végeznek összetettebb vizsgálatokat, melyet a megfelelő orvos aztán szakszerűen képes kiértékelni.

A diagnózis felállítása mindig szakorvosi feladat. Tippelni, találgatni semmiképpen sem szabad, főleg, ha ilyen komoly a baj. Ezért arra bíztatlak Titeket, hogy keressetek tovább, míg olyan szakemberhez nem juttok, aki teljes körűen fel nem deríti az alapproblémát és a tünetek gyökerét.

Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Somogyi Rita