Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Anatur! B-12 hiányom van ,autoimmuneredetű, mellette az anyagcserém igen lassú, Hiába eszem keveset a súlyom nem csökken és a z injekcioktól hízok ,van valami terméke amit kipróbálhatnék?Köszönöm előre is a válaszát.

2018-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Autoimmun eredetűen a B12-vitamin hiánya sajnos azért alakul ki mert nem működik egy intrinsic faktornak nevezett fehérje termelése az emésztőrendszerben. Ilyenkor sajnos szájon át nem pótolható a B12-vitamin, mert ha pótolnád is sajnos nem fog felszívódni. Így az injekciózás marad, ami nagyon fontos, mert a B12-vitamin hiányának hosszú távon komolyabb következményei is lehetnek.

Az, hogy a szervezeted nem termeli ezt a fehérjét, az autoimmun eredeten túl, gyomor-bélrendszeri gondokat is felvet. Éppen a lassú anyagcsere esetén is itt érdemes elsőként rendet tenni.  Azt javaslom, kezdjünk az alapoktól, méghozzá méregtelenítéssel és bélflóra-építéssel egybekötött béltisztítással. Ezzel felpörgethetjük az anyagcserét is.

Amíg a Puridren® koncentrátum lúgosít és méregtelenít, addig a Lipo+ főzet megtisztítja a beleket, és visszaállítja a bélflórád egyensúlyát (a belek tisztításához speciális hatóanyagok szükségesek). Ennek köszönhetően visszaszerezzük a szervek, majd a szervrendszerek és belső elválasztású mirigyek kiegyensúlyozott működését, ami persze nem csak a súlyfelesleg leadásában, de egészséged fenntartásában vagy éppen annak visszaszerzésében is óriási segítség. Nem véletlen, hogy a természetgyógyászat majdnem minden esetben, alapos „nagytakarítással” serkenti a test öngyógyító folyamatait. Vagyis ez a két - természetgyógyászati alaptörvényt megtestesítő - speciális oldat nem csak, hogy leszámol a „mindent elraktározok a gazdámnak” típusú pangó anyagcserével, de általánosan is javítja egészségedet.

És 5 jótanács aminek betartásával fokozhatod az eredményt:

1. Folyadék. Ez kipipálva!

Bőséges folyadékbevitelre van szükség, ha anyagcserét szeretnénk serkenteni. Te az említett 2 főzet fogyasztásával napi 3 literre emeled a folyadékbeviteledet. Segítségükkel azok is könnyedén tudják ezt a mennyiséget inni, akik egyébként keveset isznak, hiszen ezek a főzetek itatják magukat!  A koncentrátumok tisztító munkája a testfolyadékok pH-értékeit is szabályozzák, ahol tested legkisebb egységei a sejtek dolgoznak érted, és aminek segítségével kommunikálnak vagy táplálkoznak. Ez meghatározó folyamat a siker érdekében.

2. Étkezés

Egyél naponta 5-6 alkalommal, de egy adag sose legyen több mint az ökölbe szorított kézfejed. Az eredmény: egyenletes vércukorszint, ahol a szervezet nincs „túlsokkolva”, nem jelentkeznek, un. inzulincsúcsok, és így szervezeted nem is áll át raktározó üzemmódba. Ennek segítségével folyamatosan a zsírégető zónában tarthatod magad, és tehermentesítheted legnagyobb méregtelenítő szerved, a májad. A táplálékod legyen tápanyagokban bővelkedő, könnyen emészthető, és rostanyagokban gazdag.

3. Rágás

Ez egy nagyon fontos technikai szabály. Biztos hallottad már, hogy az alapos rágás fél egészség. – hát nem véletlenül! Az emésztés ugyanis a szájban kezdődik, rágással lúgosítod el az ételt. Ha nem rágsz rendesen, a táplálék erjedni, rothadni kezd a belekben. További probléma a levegő nyelése. Amikor eszel, akkor ne beszélj, ne vezess, ne vonja el figyelmed a TV vagy rádió.

4. Mozgás és légzés

Szellőztess! Mozogj! Lélegezz! Mozogj hetente 3 x 1 órát. Ezzel átmozgatod az izmokkal nem rendelkező szerveket és oxigénhez juttatod a sejteidet. A mozgás során (hasi légzés) CO2-ot lélegzel ki, azaz lúgosítod a tested. A felületes légzés (ilyen a szorongó ember légzése), folyamatos savterhelést ró a szervezetre.

5. Mosoly és Stressz levezetés

Ez a pont a test-lélek-szellem egyensúlyát hívatott megerősíteni. Gondolj csak bele, ha szerelmes vagy, milyen gyorsan leszaladnak rólad a kilók. Ugye? A lelki-szellemi harmónia a külső kivetítődre, az alakodra, bőrödre, kisugárzásodra is hatást gyakorol.  A fej kiürítése kötelező! Mosolyogj többet, lásd meg mindenben a pozitívumot, találd meg a belső egyensúlyt jógával, meditációval, masszázzsal és szentelj több időt a hobbidnak, családodnak, barátaidnak.

A két koncentrátum párhuzamos alkalmazásáról részletesen is olvashatsz ide kattintva >>> 

De ne feledd! Az étrend-kiegészítőkkel, ahogy azt a név is mutatja, kiegyensúlyozott vegyes étrendet kell kiegészíteni. Ezért egy étrend-kiegészítőtől soha ne várjuk azt, hogy helyettesíteni fogja életmódváltásunkat, melynek alapja a tápanyagokban gazdag, minőségi táplálkozás, a bőséges napi folyadékbevitel, a rendszeres testmozgás és a szellemi-mentális harmóniára való törekvésünk. Ezek az alapok mind szükségesek ahhoz, hogy EGÉSZségről beszéljünk.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita