Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tisztelt Anatur! Az argán olajról szeretnék érdeklődni. Régebben vettem Önöknél de akkor még más volt a csomagolása. Esetleg változott valamiben az összetétele is vagy csak a csomagolás? A régi olaj csomagolásán az volt írva hogy felbontástól 1 évig használható. Az újon amit rendeltem nemrég azon van lejárati idő és csak májusig. Ennyi idő alatt nem is lehet elhasználni és így pénzkidobás :( Akkor lehet hogy mégis valami változott az összetételén ha a réginél elbontástól számított a lejárat az újnál meg már meg van szabva. Nem szeretném úgy kenni magamra hogy esetleg nem jó vagy közeli lejárat miatt kiütést vagy bármit okozna. Kérném a segítségét. Köszönettel:Ni

2019-04-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ni! 

Igen, változott a Bio Argán olajunk,  de előnyére! Pörköletlen magszemekből, meleg-sokk nélkül készül, és eredeti termőhelyén kerül feldolgozásra, adalékanyagok felhasználása nélkül. Pont ezért sokkal magasabb a tápanyagtartalma, és ezt a típust belsőleg is fogyaszthatod, sőt fogyaszd is!  

Belsőleg adagolva ugyanis polifenoljai sejtvédő hatásúak, mert segítenek a szabad gyököket megkötni. Zsírsavai pedig belsőleg védik a testet a szív-és érrendszeri betegségektől és nagyszerű gyulladáscsökkentők. Az összetevők hozzájárulnak az egészséges koleszeterin szinthez és az egészséges immunrendszer kialakításához. Továbbá támogatják a szénhidrát anyagcserét, és az étvágyat is csökkentik, ami okán még elhízás ellen is bevethetők.

Ez a 100%-osan tiszta Bio Argán Olaj tehát nem a felütött, hígított változat, mellyel tele van a piac, hanem egy lenyűgöző tápanyagtartalmú tiszta olaj, és itt nem csak a vitaminokra gondolok. 80%-ban telítetlen esszenciális zsírsavak építik fel (Mirisztinsav, Pentadekánsav, Palmitinsav, Heptadekánsav, Heptadecenoic sav, Sztearinsav, Olajsav, Linolsav, Lionolénsav, Arachidinsav, Gadoleic sav), és figyelemreméltóan magas E-vitamin tartalommal rendelkezik.

Egyszóval nem pénzkidobás, inkább jó befektetés, aminek szerves összetevői miatt, a dobozon lejárati időt kellett feltüntetni, de pont most fejeztünk be egy 5 hónapos stabilitási tesztet, hogy a felbontást követő 12 hónapos lejárati idő feltüntetését megszerezzük, ugyanis ennek, ez az olaj tökéletesen megfelel. Így nem kell attól tartanod, hogy az a lejárati időn túl bőrkiütést okozna.

Használd és fogyaszd egészséggel!
Nagyon Kellemes Ünnepeket,
Somogyi Rita