Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Tanácsot kérnék. Mindkét térdem protézis műtétre vár. Ez a termék segíthet, hogy ne kelljen elvégezni? Mert én nagyon nem szeretném. Köszönettel Margó

2017-01-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Margó!
Bár csomagunkat csontritkulásos és porckopásos panaszok kiegészítő terápiájához, illetve sport eredetű sérülések regeneráláshoz, a gyógyulási idő rövidítéséhez ajánljuk, ilyen fokú elváltozásnál sajnos nem ígérhetek semmit.

Ennek az az oka, hogy amikor már protézis műtétre vagyunk kiírva, akkor az „egyensúlyvesztés” már legalább egy évtizede elkezdődött. Az is lehet, hogy társbetegség, vagy gyógyszeres kezelés is felerősíti azt, ami egy ördögi kör.

Egyszóval van, amikor már a folyamat műtét nélkül, nem fordítható vissza. Ugyanakkor csak nyerni valód van, ha belefogsz egy legalább 120 napos kúrába, és azt évente meg is ismétled! Azért tedd ezt, hogy a későbbiekben más helyeken se alakuljon ki hasonló baj, vagy ha már kialakult, akkor meg tudjuk állítani, vagy vissza tudjuk fordítani a folyamatot, amit az abnormális ásványi anyag leépülés idéz elő. A csontjaid, az inaid, és a porcaid ezektől a tápanyagoktól csak erősödnek, táplálódnak, ami Neked könnyedebb, rugalmasabb és fiatalosabb mozgásfunkciót kölcsönöz.

Mit tehetünk még?

1.
Mozogjunk! Számos betegség javítható, vagy akár vissza is fordítható, ha rendszeresen mozog az ember. Ilyen a porckopás és a csontritkulás is. A csont- és porcsejtek ugyanis diffúzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a csontoknak és porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is.

2. Ha étrend-kiegészítőket alkalmazunk, tartsuk be a kúraidőket, és azokat csak kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásunkhoz adagoljuk!

3. Váltsunk lúgos étrendre, fogyasszunk teljes értékű élelmiszereket, ismerkedjünk meg a kölessel, hajdinával, quinoával, barnarizzsel, együnk több zöldséget, használjunk hidegen sajtolt olajokat, és minimalizáljuk a finomított szénhidrátok mennyiségét.

Rudolf Rita