Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

T Rita szeretném ha válaszolna kérdésemre előre is köszönöm Több hónapja fáj a térdem .Sajnos altrozist állapítottak meg. Szettem glükozamin-szulfát, kondroitin-szulfát. keltődobozzal ,Donnat 3 dobozzal .Sajnos olyan keveset csőként a fájdalmam hogy a fájdalomcsillapítótól már kezd fájni a gyomrom .Kendésem a következő szeretném meg rendelni a ördögkarom kapszulát segít e ?Köszönöm a válaszát .

2018-12-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Piroska!

Habár a Leni Complex™ tablettánál nincs is tökéletesebb választás, ha ízületi gyulladással állunk szemben, amikor a fájdalom hátterében előrehaladott ízületi kopás (artrózis) áll, mint Nálad is, ennél célzottabb kiegészítőkre hívnám fel a figyelmed. Porckopásnál az alábbi 5 tápanyagot érdemes kombinálni, egy 120 napos kúra keretében: hialuronsav, kollagén, zöldkagyló, C-vitamin és D3-vitamin.

Hialuronsavból orvosi injekciók is készülnek térdkopásos panaszok enyhítésére. A belsőleg fogyasztható fermentált hialuronsav, gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. Jól működik együtt a kollagénnel, amely testünk elsődleges fehérjéje, és többek között a porcokat is felépíti. A zöldkagyló kivonat ún. glükozaminoglikánokat tartalmaz, ami az abnormális ásványi anyag leépüléssel veszi fel a harcot, és segít megindítani az új porc termelődését, védeni a meglévő porcállományt és helyreállítani az ízületi nedv mennyiségét az ízületekben. A D3-vitamin étrendi adagolása gyulladáscsökkentő, mozgásszerveket, immunrendszert és hormonrendszert támogató hatása okán hasznos. Úgy is fogalmazhatnék, ha ennek az alapvitaminnak a szintje alacsony a szervezetben, akkor az önmagában is gátolja a regenerálódási lehetőségeket. Végül pedig, napi 2000mg Retard C-vitamin fokozza a fenti tápanyagok biohasznosulását, de önmagában is támogatja a porcok, ínak, szalagok, csontok és általánosan a mozgásszervek egészségét.

Mivel a kiváltó okok között szerepelhet bakteriális fertőzés, gyógyszeres kezelés vagy életmódbeli sajátosságok miatt gyengített immunrendszer: a C-vitamin, a D3-vitamin más szempontok miatt is fontos, hogy része legyen a kúrának. 

Mit tehetsz még?

  • Kopásos panaszoknál kifejezetten fontos alap, hogy amennyiben túlsúly áll fenn, azt sürgősen le kell adni! Ne terheljük még jobban a problémás területet!
  • Fontos a rendszeres ízületkímélő testmozgás, mint az úszás vagy a biciklizés. A porcok ugyanis diffúzióval táplálkoznak, a diffúzió folyamata leginkább egy szivattyú működéséhez hasonlítható. Ha nincs mozgás, akkor nem működik a szivattyú, vagyis a porcok nem jutnak tápanyaghoz, és így folytatódik a leépülésük. 
  • Táplálkozással is hozzá kell járulni a sikerekhez. Egy sav-bázis egyensúlyt támogató diéta biztosít annyi ásványi anyagot a testünknek, hogy azokat szervezetünk ne a porcoktól vonja el, mint savas táplálkozás esetén, amikor túlzásba visszük az élvezeti szereket és finomított szénhidrátokat. 
  • Használjunk minden nap Omega zsírsavakban gazdag hidegen sajtolt olajokat, melyek a gyulladáscsökkentésből veszik ki részüket. 
  • Növeljük meg a napi folyadékbevitelt! Minél több folyadékot iszunk, annál kevésbé tesszük ki magunkat porckopásnak. A víz síkosítja az ízületeket, csökkenti az ízületi fájdalmakat és véd a porckopás ellen.
  • Külsőleg a fájdalom csökkentésére és a mozgásfunkció javítására a No-Dol®  Ördögkarom gélt használd. Az ördögkarom, vagy más néven ördögcsáklya kivonat ugyanis a lehető legjobb természetes fájdalomcsillapító, kopás és gyulladás okozta kisugárzó fájdalmak ellen! 

Tudtad? 

A porcok 67%-át kollagén alkotja. A kollagén koncentrátum tartalmazza a porcokban található II. típusú kollagént. A kollagén „kistestvére” a hialuronsav: ez a kollagénrostok között található kitöltő anyag, ami magát a kollagénrostokat is fiatalon tartja. Ha úgy gondolunk testünk sejtjeire, mint építőkockákra, a kollagénre vagy a sejtek közötti kötőszövetre úgy, mint a malterre a téglák között, akkor a hialuronsav az a hatóanyag, amely megóvja a maltert a kiszáradástól és a repedezéstől. A hialuronsav a test vízmegtartó molekulája: saját tömegének 1000-szeresét képes megkötni vízben. Megtartja a vizet a kötőszövetben, a sejtek között, kipárnázza az idegeket, ízületeket, a csontok végeit, formát és alakot ad az emberi szemnek és bőrnek (még a női petesejt is hialuronsavba van csomagolva). Ráadásul egy kiváló felszívódású kollagén és hialuronsav koncentrátum együttes alkalmazása a látványos mozgásszervi javulás mellett hoz egy nem várt, kellemes mellékhatást is: mint a teltebb, fiatalosabb bőr. Egy bizonyos kor felett talán nem is olyan mellékes ez a tényező. :)

Mielőbbi jobbulást kívánok!
Somogyi Rita