Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

T. Címzett! Szeretnék érdeklődni, hogy milyen készítményt ajánlanak visszér és nyiroködéma betegségre. Nem szedek semmilyen gyógyszert. Köszönettel, Mónika

2020-11-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

A nyiroködéma (lymphoedema) a nyirokrendszer működési zavara, aminek kezelése természetesen szakorvosra tartozik. Így az étrend-kiegészítők alkalmazását is orvosunkkal kell megbeszéljük, annál is inkább, mert a betegségnek különböző szakaszai, stádiumai vannak, különböző kiváltó okkal (a kiváltó okot is mindig kezelni kell), és ebben személyre szólóan csak a kezelőorvosod dönthet.  Bizony, mire a nyiroködéma kialakul, abban van pár év, így a visszafordulási idő is ezzel lesz egyenesen arányos. A változáshoz természetesen Neked is tenned kell, méghozzá étrendeddel és életmódoddal. Vagyis megkerülhetetlen az, hogy rendszeresen, heti 3-4 alkalommal, legalább 1 órát mozogjunk, gondoskodjunk a bőséges folyadékbevitelről, csökkentsük a szénhidrát fogyasztást, és elhagyjuk az étrendből a nyákosító cukrot és tejet.

Ha ez megvan, akkor, de csakis akkor jöhetnek a kiegészítők, melyek fokozzák, felgyorsítják az eredményeket.

Az egyik ilyen koncentrátum a Gambe Slim® főzet, amit egy természetgyógyászati alaptermékkel a Puridren® főzettel egészíthetsz ki. Kúraszerű, 120 napos alkalmazásuk, fokozza az anyagcserét és hozzájárul a nyiroködémás panasz enyhítéséhez is.

Az időben felismert visszeres és hajszáleres problémák, szerencsés esetben (kiváltó okok, pl. gyógyszeres kezelés, elhízás, mozgáshiány…. erősen befolyásolják) teljesen visszafordíthatók, vagy megállíthatók, lassíthatók. Ehhez, az életmódváltás kiegészítéseként, valóban nagy segítségünkre lehetnek a célzott tápanyagok is.

Belsőleg a T-vitaminban gazdag Erbaven® tablettát, külsőleg 18 növényi kivonatot koncentráló ERBAVEN® gélt ajánlom figyelmedbe. A két kivonat csomagban is kapható, 20% kedvezménnyel.

Visszeres és hajszáleres panaszoknál sokat számítanak a kötőszövet erősítő tápanyagok. Ehhez hasznos napi 2000mg Retard C-vitamin  fogyasztása, ami nem csak az erek és keringés egészsége szempontjából fontos, de a kollagén képzés okán is, ami szintén erősíti a kötőszövetet.

És, ha letelt az Erbaven® tabletta kúra, válts szerves szőlőmag tablettára, ami 95%-os OPC tartalmával felel az érrendszer, és a kötőszövet egészségért.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita