Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szzia! A csipkebogyó olajjal kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy használható e gyors növekedébők adódó csíkokra. Serdülőkorú fiam hátán vannak ilyen újnyi vastag lilás csíkok. Válaszod előre is köszönöm. Ibolya

2019-04-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ibolya!

A fiad hátán látható lilás csíkok a striák, melyek a szövetek nyúlásából adódóan alakulnak ki, gyakoriak hízásnál, terhességnél, vagy ha valaki, mint a fiad is, gyors ütemben növekszik.

Halványításukra nem csak a csipkebogyómag olaj, de a 100%-os marokkói Argán olaj  is tökéletes. Használjátok őket felváltva, nappal Argán olja, estére csipke!

Egy kis odafigyeléssel pedig megelőzhetjük a továbbiak kialakulását. A napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása támogatja a bőr rugalmasságát, a friss zöldségek és gyümölcsök antioxidáns tartalmukkal pedig hozzájárulnak a bőr egészségéhez. Ugyanezen okból kifolyólag célszerű az étrendet két ismert antioxidánssal, napi 1000mg Retard C-vitaminnal  és napi 25mg szerves cinkkel  is kiegészíteni. Továbbá mindketten hozzájárulnak az immunrendszer és a hormonrendszer egészségéhez is!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita