Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Sziasztok! Kislányom 13 éves. 2 éve súlyos gerincferdülést diagnosztizáltak nála. Először dinamikus fűzőt, március óta merev fűzőt kapott. Napi 20óra amit viselni kell. Minden rendben ment juniusig. Táborozásból úgy jött haza ,hogy a lapockánál a nyomási részen hólyagok keletkeztek. Ezek elkezdtek kifakadni és hatalmas 20cm gyulladás,urtikária keletkezett. Orvostól,orvosig rohantun. Végül a bőrgyógyász ,szteroidos krémet adott,+ allergia gyógyszert. A z ortobéd orvos letíltott minket 3 hétre a fűző hordásáról amíg a seb be nem gyógyul. Állítólag a meleg és a vekony csontos bőr az állandó dörzsölés miatt lett ilyen.Nyáron 2 alkalommal is csalánkiütés is jelentkezett az arcán és a felső testén. Szerintem van összefüggés. Most ott tartunk,hogy azóta is csak éjszakára hordja,de reggelre mindíg visszasebesedik. A hatalmas gyulladás ugyan eltünt,de a seb nem akar gyógyulni. Sok mindent próbálunk,de meggyőződésem,hogy ez felvekvéses tünet. Valamit összeszedhetet,ami folyamatos gyulladásban tartja. Vérvételt még csináltatni szeretnék. Félek nehogy műtét legyen a vége,ha nem tudja hordani. Ha tudtok bárminemű,külső,belső segítséget, nagyon boldog lennék! Üdvözlettel! Tóth Krisztina

2017-08-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tóth Krisztina!

Mivel mindig a kiváltó okot kell kezelni, ami ebben az esetben a fűző, első körben csak azt javasolhatom, hogy ne alkalmazzátok azt, még éjszakára sem. Meg kellene tudni, hogy a fűző anyaga okozza-e a bőrirritációt, vagy esetleg a standard méret a gond, ami nem lett a kislányra szabva. Lehet-e ezeken a paramétereken változtatni vajon? pl.: a kislány méreteihez és alakjához gyártatni a fűzőt, anyagán változtatni. Hiszen az, ahogy dörzsöli a bőrt, a felületen újra és újra kisebesedést fog okozni. Meg lehet próbálni még azt, hogy egy kicsit vastagabb mull-lap réteget használtok a felvétel előtt, hátha akkor nem tudja úgy megnyomni a bőrét és a súrlódás is csökkenni fog, de még ehhez is be kell gyógyulnia a sebeknek.

Külsőleg lemosáshoz és mosakodáshoz a Fekete köményes, olívás színszappant ajánlom figyelmedbe. Ez a lúgmentes szappan csökkenti az irritációt, javítja a sebgyógyulási esélyeket, feketekömény olaj tartalma, gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumölő hatással bír.

Ezt követően érdemes bevetni a Natur Tanya® Eredeti, marokkói Bio argánolajat. Fantasztikus gyulladáscsökkentő hatása van, de a sebgyógyításban is olyan eredményekről tudok beszámolni, amik szinte hihetetlenek. Még műtéti hegeket is képes szinte teljesen láthatatlanná tenni. Ettől függetlenül, ha nyílt a seb, akkor csak körülötte kezeljétek, naponta legalább kétszer, de akár többször is!  

Belsőleg az immunrendszer 70%-át adó bélflórában kell rendet tenni. Ezt hasznos baktériumokkal érhetjük el. Ezek a baktériumok a bőrvédelemben is óriási szerepet kapnak, és általánosan javítják a gyógyulási folyamatokat. Fontos immunmodulátorok, melyek az allergiás reakciókat is visszaszorítják, mint amilyen a csalánkiütés is. Ehhez egy szabadalommal védett bélflóra építőt ajánlok, ami Ferzym® névre hallgat.  

Részletesebben a kiemelésekre kattintva tudtok tovább olvasni.  

Eredményes gyógyulást kívánok.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita