Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy forgalmaztok-e marha kollegént, vagy csak növényi eredetű van? Úgy hallottam a marha a legjobb,a csirke sem annyira. A növényinél mennyivel, mivel másabb? Előre is köszönöm a választ! Szép napot! Üdv.: Pirinyi Szilvia

2019-07-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

Egyik álltás sem igaz. Egyrészt nagyon sok kísérlet folyt és folyik napjainkban is, növényi eredetű kollagén kinyerésére, de a mai napig nem sikerült olyan jó felszívódású kivonatot kapni, mint az állati eredetű. Az állati eredetűnél pedig a legfontosabb a technológia, ami az óriás molekulatömegű kollagént a legemészthetőbb formában kínálja.

Most nézzük a mi általunk forgalmazásra, tudatosan kiválasztott hal bőréből készült kollagén mátrix, és egy olcsóbb marhazselatin kollagén por közötti különbséget.

A marhazselatin kollagén por és a hidrolizált Facelift® kollagén folyadék között a legnagyobb különbség a biohasznosulásban van. (Szervezeted képessége arra, hogy felszívja a kollagénpeptideket).


Amikor hidrolizált kollagénről beszélünk, az 95%-ban, vagy akár nagyobb mértékben is felszívódik, és igen gyorsan. Sok kutatás megmutatta, hogy 12 órán belül 95-99%-ban hasznosul. A zselatinnak viszont előbb alaposabban le kell bontódnia (mivel az kb. 70x nagyobb méretű, mint a hidrolizált kollagén), tehát a szervezetnek tovább kell emésztenie, hogy képes legyen felszívni, hiszen ahhoz kellően kisméretűnek kell lennie, hogy bekerülhessen a véráramban.

A részlegesen hidrolizált kollagén, azaz a zselatin molekuláris tömege 150.000 daltont nyom. A hidrolizált kollagén általában 2.000-3.000 közötti dalton tömeggel bír, néha 5.000-el. Szóval a hidrolizált kollagén átlagosan 50-75x kisebb, és ezért jobban emészthető és gyorsabban asszimilálódik a véráramban. És igen, bár a hidrolizált kollagénes étrend-kiegészítő drágább, mint egy tál gumicukor (zselatin), de a tudomány azt bizonyítja, hogy nagyon megéri ez az extra kiadás!

A Facelift® kollagén koncentrátum   a napi adagban 3000 mg hidrolizált kollagént tartalmaz! Sőt, az enzimes feltárásnak köszönhetően, képes mind az ⑤ típusú kollagént (!) stimulálni a szervezetben, szemben a marhazselatin kollagén porral, ami általában csak II-es típusú kollagént tartalmaz.

Remélem, tudtam segíteni!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita