Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Sziasztok!Csodálkozva nézem,hogy mennyi minden van az üzletben.......:-) 16 éves lányomnak nagyon erős görcsei vannak menstruációkor.....Van vmi csepp,vagy kapszula,amit már előtte,vagy akkor tudna szedni???(Tea kizárva!!)Jó lenne megelőzni az erős görcsöket,mert rengeteg görcsoldót szed ilyenkor.Gondoltam,hátha vmi gyógynövény segíthetne,mert akkor meg is rendelném!Köszönöm a segítséget!Üdv:Anikó

2016-12-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anikó!
A lányod kombináljon magnéziumot és ligetszépe olaj kivonatot !

Ezeket a tápanyagokat folyamatosan kell szednie (nem alkalomszerűen), és a menzesz előtt 5 nappal és alatta dupla dózisban, 120 napig (Ezt követően egy DIURERBE® névre hallgató tablettára váltunk).

A standardizált gamma-linolénsavat (GLA) tartalmazó ligetszépe olaj a legtöbb pozitív visszajelzéssel rendelkező hormonkiegyensúlyozó termékünk, amit véleményem szerint; minden nőnek, évente kétszer, kúraszerűen alkalmaznia is kéne (én most is kúrában vagyok).

A ligetszépe olaj többféleképp is segítségére lesz. Egyrészt sok PMS-ben szenvedő beteg szervezetében, szokatlanul alacsony GLA-szintet mutattak ki, és ezt a zsírsavat táplálkozással nem is tudunk pótolni. A menstruáció alatt felszabaduló prosztagladinokkal való kölcsönhatásán keresztül a GLA, segít a menstruációs görcsök enyhítésében. Ezen kívül mérsékli a premenstruációs mellérzékenységet, az esetleges bélirritációs fellángolásokat és segít az endometriózissal összefüggő gyulladás visszafogásában

Apropó endometriózis! Feltétlen forduljatok nőgyógyászhoz és tudjátok meg, nem ez áll-e a háttérben (tápanyagok ebben az esetben is ugyanezek).

És igen, bármilyen meglepő a legnélkülözhetetlenebb ásványi anyag ilyenkor a magnézium. A magnézium elősegíti az izmok elernyedését, oldja a menstruációs görcsöket enyhíti a menstruációt megelőző időszak kellemetlen tüneteit, és egyébként is milliónyi hatása van a szervezetünkre.

Azt is tudnod kell, hogy a rendszeres testmozgás, különösen a jóga, a kiegyensúlyozott vegyes étrend, és a mély pihentető alvás együttesen is segít a menstruációs görcsök oldásában. Vagyis az életmód megváltoztatása, ebben az esetben is kötelező!

Jobbulást! Rudolf Rita