Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia! Termékválasztásban kérek segitséget. Rossz az emésztésem, gyakran puffadok, szeretek enni(mindent)enyhe refluxal küzdök... Negyvenes nő vagyok, k3-4kg plusszal...... Melyik terméket ajánlod? Üdv:Kriszta

2018-01-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszta!

A táplálkozási szokások megreformálása elkerülhetetlen ilyen tüneteknél. Tapasztalataim szerint már egy 3 hónapos glutén, tej és finomított szénhidrátokat nélkülöző tudatos táplálkozás is megszünteti a refluxos tüneteket, és az azt kísérő puffadást, és emésztési zavarokat.

Első lépés tehát az életmódváltás kell, hogy legyen. Sokat segít az is, ha naponta 5-6 alkalommal eszel, de egy étkezés alkalmával soha ne fogyassz nagyobb mennyiséget, mint az ökölbe szorított kézfejed. Ügyelj a bőséges folyadékfogyasztásra, figyelj a rendszeres testmozgásra, és az alapos rágásra, mellyel szintén tehermentesíted az emésztésben résztvevő szerveket.

Persze ezen tanácsok megtartása mellett, jó eredménnyel vethetsz be étrend-kiegészítőket is, hogy gyorsabban érj célt.

Ebben segítségedre lesz egy magas prebiotikus rostanyag tartalmú kiegészítő, ami Cotifibra bélradír névre hallgat, és a pre- és probiotikumot is tartalmazó, szimbiotikum, a Ferzym bélflóra ampulla. Mindkét kiegészítő támogatja a bélflóra egyensúlyát, ahol a bakteriális lebontás zajlik, és amivel enyhíthető a puffadás. Segítik a belek falára rakódott salakanyagok kivezetését, ami hozzájárul az egészséges emésztéshez.

Továbbá van még egy harmadik kiegészítő is, amit figyelmedbe ajánlok, egy olyan szopogatós savlekötő tabletta ami, természetes ásványi anyagokat tartalmaz. És, hogy miért használjunk természetes, szerves ásványokban gazdag savlekötőt? Ide kattintva el is olvashatod! 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita