Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia! Szeretném megkérdezni hogy a Hepaplus kapszulát megelőzésképpen is lehet alkalmazni, vagy csak akkor ha már probléma van a májjal és az epével? Esetleg vmi más terméket ajánlanál megelőzésképpen máj regenerálásra?Köszi előre is a segítséget ! Üdvözlettel! Zsuzsa

2017-10-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

Hogy a csudába ne! A legfontosabb dolog a prevenció lenne, hiszen amikor már megvan a baj, akkor jóval nehezebb javulást elérni. Persze a prevenció sem arról szól, hogy megkerülhetjük az életmódváltást!

A lehető legjobb az lenne, ha természetellenes életmódunkon tudnánk változtatni, mint a mozgásszegény mindennapok, a feldolgozott élelmiszerek, vagy a fokozott stressz, amit sokszor tovább, tartósabban kell elszenvednünk, mint nagyszüleinknek anno bármikor… De még ekkor is ott vannak azok a környezeti tényezők, melyek nem rajtunk múlnak, mint a földek, vizeink vagy a levegő szennyezettsége…

Egyszóval ma már még átlagos, egészséges életmódot követők részére is ajánlott évente egy májtisztító kúra, melyhez az articsóka kivonata tökéletes megoldás. Ezt a kivonatot kiegészítheted „kistestvérével” a kolint is tartalmazó Máriatövis tablettával és Lecitinnel  is a családban előfordult már epekövesség.

Egyébként a gyenge májfunkció nem csak az emésztést lehetetleníti el, hanem szív –és vesepanaszokat is okoz. Nem fáj, nem beszélünk róla, a tüneteknél pedig nem jut eszünkbe a máj tehermentesítése. Pedig a máj gyorsan képes regenerálódni, ha ez nem így lenne, akkor az emberiség már rég kihalt volna.

Tévhit például az is, hogy csupán az alkohollal élők szenvedhetnek májbetegségekben (elég hozzá napi 1 liter üdítőital is). Ma már gyermekeknél is diagnosztizálnak zsírmájat, ami a leggyakoribb májpanasz, köszönhetően a stressznek, a mozgáshiánynak, a folyadékhiánynak, a finomított élelmiszereknek, a sok cukros ételnek és italnak. A gyógyszerekkel és élvezeti szerekkel élőknél pedig alapértelmezettként kellene jelen lennie a rendszeres májtisztító kúrának (ide sorolandók a súlyfelesleggel rendelkezők, a cukorbetegek, és az inzulin rezisztenciások is).

Üdvözlettel:

Somogyi Rita