Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Szeretnék érdeklődni hogy autoimmun sle (lupusz) alapítottak meg nálam, hajhullás a bőröm szét vakarom. Arra is jó lenne ez a ligetszépe capszulat? Esetleg van valami tanácsod? Semmi nem segített eddig. Köszönöm a válaszodat előre is

2018-01-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Sajnos a Lupus, vagy más néven bőrfarkas valóban egy olyan autoimmun betegség, ami számos tünetet képes produkálni és szinte minden szervet megtámadhat. A legújabb kutatások szerint a háttérben élelmiszer allergia, kémiai érzékenység és vitaminhiány áll.

Így az alternatív gyógyászat az orvosi kezelés mellett, hisztamin diétát (mindenképp friss, tápanyagban gazdag és adalékanyag mentes táplálkozást), természetes gyulladáscsökkentőket, és vitaminpótlást ajánl.

Vitaminok közül különösen fontosak a B-vitaminok, és az olyan antioxidáns vitaminok, mint a C+D3-vitamin,  a szerves cink, a napi 200mcg szerves szelén és E-vitamin, melyek gyorsítják a gyógyulást, segít az immunrendszer helyreállítását, és megvédik a szívet, az ereket, az ízületeket, a bőrt és egyéb szerveket a gyulladásos folyamat pusztító hatásától.

Ezen felül szükséges tápanyagok az Omega zsírsavak, így az általad is írt ligetszépe olaj kivonat (ebben az estben a napi adag 3*1), és a halolajban található EPA és DHA zsírsavak, melyek mérsékelhetik a gyulladást az ízületekben, a vesében, a bőrön és más szervekben, valamint hozzájárulnak az egészséges ideg- és hormonrendszer kialakításához.

Ha a lupust Raynaud-betegség is kíséri, akkor a fenti kiegészítőket egészítsük ki páfrányfenyő kivonattal is. 

Nagyon fontos a kiegészítők kúraszerű alkalmazása, ami legalább 120 nap legyen, továbbá természetesen a rendszeres testmozgás és a bőséges folyadékbevitel is, hiszen ezek nélkül nem beszélhetünk EGÉSZségről.

A kiemelésekre kattintva tovább is tudsz olvasni.   
Szeretettel:
Somogyi Rita