Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Segítséget szeretnék kérni tőletek abban hogy, milyen terméket vagy termékeket javasoltok. Édesanyám napi életvitelén és közérzetén szeretnék javítani. Sajnos több féle problémával is küzdünk. Demencája van amire napi 1szem PALIXID-et szed, vérszegény, tüdő betegsége van, amire két féle sprayt használunk, és ízületi problémák is vannak , főleg a kézfején és az ujjaiban. Végignéztem a termékeket, nagyon jók, de igazából tanácstalan vagyok, hogy mit vagy miket lehetne szedni neki ezen problémákra és gyógyszerek mellett! Előre is köszönöm a segítséget. Anka

2018-01-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anka!

Teljes általánosságban fogok tudni neked válaszolni, hiszen az említett gyógyszerrel párhuzamosan, csakis orvosi beleegyezéssel alkalmazhattok étrend-kiegészítőket, de még a gyógynövények használatáról is érdemes minden esetben kikérni a kezelőorvos véleményét.

Jelenleg is számos kutatás folyik, melyben például a vérszegénység és az Alzheimer-kór  kapcsolatát vizsgálják. Egy biztos, hogy eddig megállapítást nyert, hogy jelentős mértékben diagnosztizáltak Alzheimeres betegeknél vérszegénységet. Itt fontos megemlítenem, hogy érdemes lenne kivizsgáltatni, (ha még nem történt meg) az anémia fajtáját. Mert ha például vészes vérszegénységről van szó, annak oka egy intrinsic faktor nevű fehérje termelésének a hiánya. Tulajdonképpen ilyenkor nem tud felszívódni a B12 vitamin, ezért azt nem szájon át, hanem injekció formájában kell pótolni a szervezetnek. Egyéb vérszegénység típusoknál pl. vashiányos vagy vitaminhiányos (éhezéses) vérszegénységnél kiválóan lehet pótolni az ilyenkor szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Ehhez egy szabadalmaztatott szerves (kelátolt) vas komplexet ajánlok nektek ami a Chela-Ferr® kapszula.

Egy picit még mindig maradnék a vérszegénységnél csak vegyük hozzá az ízületi gyulladást. Mert ha az alapoktól indulunk, akkor érdemes elgondolkozni egy hatásos bélflóra építésen. Ugyanis mindkét betegség de még a demencia is szoros összefüggésben van a bélflóránk állapotával.  Mivel bélflóránk egyensúlya és összetétele nagy mértékben hatással van immunrendszerünkre így a gyulladások megelőzésében és kezelésében is lényeges a szerepe. De még a központi idegrendszerre is kihatással van. Ezzel kapcsolatban ugyancsak folyamatosan kutatnak és egyre inkább összefüggésbe hozzák az egészségtelen bélflórát az Alzheimer-kórral és a többi demens betegséggel is.  A Ferzym bélflóra ampulla kúráját teljes szívvel ajánlom Édesanyádnak. Legalább 90 napos kúrákban gondolkozzatok.

További kiegészítőket is érdemes lehet bevetni, ilyen a Mikronizált Ginkgo Biloba, mint az agyi mikrokeringés támogatója, a Ligetszépe olaj kapszula, mint az idegműködés támogatója (egyébként ízületi gyulladások esetén is sikerrel alkalmazzák), Mikronizált Sörélesztő, ami mint B-vitamin komplex, kiváló hatással van az idegrendszerre és a szellemi állapotra, és a Lecitin. Ezek mind olyan kiegészítők, amelyekkel akár lassítható is a demens folyamat.

És kiválóan lehet alkalmazni az életminőség javítására pár trükköt. Bár nem írtad milyen stádiumú a demencia, de jól jöhetnek a későbbiekben is. Használjatok otthon olyan nagy tárgyakat, amik segítenek Édesanyádnak tájékozódni a lakásban. Ilyenek például a falióra, vegyetek belőle amekkorát csak tudtok, vagy nagyobb színesebb képeket a falra. A dísztárgyak maradjanak mindig egyhelyben. Egy demens beteget szörnyen megzavarhat az ha valami más helyre kerül. Legyen mindig nagyon világos. Érje őt a lehető legkevesebb új inger és ami a legfontosabb, hogy soha ne kezeljétek gyerekként. Ezek nagyon apró dolognak látszanak de lényeges javíthatják a közérzetét.

Kérlek, első soraimat vegyétek komolyan és mielőtt bármelyik kúrába belekezdenétek, egyeztessetek a kezelő orvossal.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita