Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Olyan problémával küzdök, hogy 3 éve kiderült a gluténérzékenységem, aminek a tünetei arcproblémák (pattanások) és bélrendszeri problémák (puffadás, székrekedés, atrófia) voltak. Szigorúan tartom a diétát, sőt elhagytam a tejet és a fehér cukrot is. Az arcom drasztikusan javult, de többször előjönnek a problémák, most is kis fehér pöttyök jelentkeznek az arcomon és zsírosabb a bőröm, meg sokszor küzdök haspuffadással. Mit ajánl a panaszaimra? A diéta tartását komolyan veszem, ez a laboreredményeimen is látszik! Én gondoltam a spirulina kapszulára, nem tudom jó ötlet-e? Köszönöm a segítséged! Dóri

2015-08-25
Somogyi Rita válasza:

Szia Dóri! Van egy célzottabb ötletem ezekre a problémákra. Egy olyan béltisztító, és bélflóra építő kiegészítőre hívom fel a figyelmedet, amit Cotifibra bélradírnak hívnak. Ez a termék kiporciózott ivótasakokat tartalmaz, minden tasakban 7000 mg! prebiotikummal (rövid láncú Fructo oligoszacharid, röviden FOS), kivi rostokkal, kivi pektinnel, kivi enzimmel és C-vitaminnal.

A rövidláncú prebiotikus rostszálak (FOS), a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják a bélflórádban.  Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktózidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia és a lisztérzékenység gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkenti.

A belek finom radírozása és a bélflóra egyensúlya óriási befolyással van a bőrünk, kötőszövetünk minőségére, hiszen a bélflóra baktériumai számos vitamint, immunvédő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális vegyületeket termelnek, de még a K2-vitamint is ők szintetizálják. Ezért is adja a bélflórád az immunrendszered 70%-át!

Ezzel a kiegészítővel egyszerre segíthetünk az ételallergiádon, a haspuffadásodon, és még a bőröd szépségén is. A kúraidő minimum 60 nap! Szép Napot; Rudolf Rita