Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Olvastam az oldalatokon, hogy milyen hatásos az expressz diéta csomagotok. Egy picit alulműködő pajzsmirigyem van , cisztás göbökkel és valószínű, hogy inzulin rezisztens is vagyok. Tünetek stimmelnek. Gyógyszert semmire sem kell szednem. Nagyon szeretnék legalább egy 5 kilót lefogyni, de nem megy... Melyik módot ajánlanád nekem ? kezdésnek az expressz diéta jó lehet, akár egy 10 naposban, és a fokozott visszatéréssel. Vagy nagyon jókat olvastam a Diurerbe+Calory Emergency+szerves króm , szedéséről is., esetleg a Greente spray kiegészítésével. Illetve, ha ez expressz diétát választom, akkor az mellé lehet-e szelént, és krómot szedni ? Nagyon köszönöm a segítséget!

2020-05-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ibolya!

Először is azt kell javasolnom, hogy kezdj bele egy alapos kivizsgálásba, hogy annak a feltételezett inzulinrezisztenciának a végére járjunk.

Most még időben vagyunk, és tudunk tenni ellene. Ez nem csak egészséged miatt fontos, hanem azért is, hogy a fogyás beinduljon, hiszen az csak akkor fog menni, ha az egyensúlyt visszaszerezzük.  

Pajzsmirigy alulműködés és IR esetén is igaz, hogy csökkenteni kell a szénhidrátfelvételt, és javasolt elhagyni a glutén tartalmú élelmiszereket - csakúgy, mint a koffeint, az alkoholt és egyéb serkentőket, mint nikotin, ügyelni kell a bőséges folyadékfogyasztásra és a rendszeres testmozgásra.

A szigorú Expressz Diétát csak abban az esetben javasolhatom, ha egyeztetsz vele kezelőorvosoddal is. Ha ő nem látja akadályát a pajzsmirigy göbök ellenére, és IR esetén is megfelelő a mindössze 60 gramm ch bevitel, akkor belevághatsz a szigorú kúrába. Az Expressz Diéta ideje alatt más étrend-kiegészítő fogyasztását valóban nem ajánlja a gyártó, elsősorban azok esetleges ch tartalma miatt, azonban az olyan tápanyagok, mint a szerves króm és a szerves szelén kivételt képeznek.

Ha esetleg a szigorú diétát nem is kezdheted meg, ne csüggedj, hiszen arra van lehetőség, hogy az Expressz ételekkel kiegészítsd diétádat. Ahogyan említettem, alacsony ch-tartalommal bírnak, miközben minden fontos ásványi anyagot tartalmaznak.

Mellette bevethetsz további olyan kiegészítőket, melyek a pajzsmirigy egészségét megtámogatják, IR ellen is hasznosak és segítenek a fogyást is beindítani. A javaslatom a következő:

1, Szerves krómmal dúsított kapormag koncentrátum – ami segíti a szénhidrát, cukor és zsír anyagcseréjét, egyenletes vércukorszintről gondoskodva.

2,  Greente spray, ami egy EGCG névre hallgató antioxidánst koncentrál, és amelynek fogyasztása fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, és emeli az energiaszinted.

3, Szerves szelén, ami az állapottal járó gyulladások mennyiségét csökkenti és hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez is, mely nélkülözhetetlen a sikerekhez.

4, Szerves cink, ami ugyancsak nélkülözhetetlen a pajzsmirigy egészségéhez

5, illetve a C+K2+D3-vitamin komplex, mely vitamintrió sejtszintű egészségünk kulcsai, valamint természetes hormonrendezőként is javítják gyógyulási esélyeinket.

Továbbá, mivel mind a pajzsmirigybetegség, mind az IR kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz, nagyon fontos ennek ellensúlyozása. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. Ebben segíthetnek az adaptogén gyógynövények is, melyeket a Stress Control® kivonatunk egyesít.

Érdemes berendezkedni egy hosszabb, 120 napos kúraidőre.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita