Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Nagyon jó lenne ha tudnál segíteni nekem. Az a helyzet hogy kiderült hogy inzulin rezisztencia ès magas cukrom is van. A dokim azt mondta minden fèle vitamint hagyjak abba. Mert lehet hogy azok borították fel bennem mindent. Elkezdtem a jó bevált 160gramm ch diètát amit anno terhessègi diabétesz nèl is csináltam. Kèrdèsem: Èn szedem a terhes vitamint meg a gold omegát meg a Lactinatal szoptatós vitamint mindegyiket napi1* szedem. Okozhatnak valami fèle zavart a cukor anyagcsere meg hormon állapotban? Illetve elèg ez ahhoz hogy a szoptatás mellett ne merüljön le minden vitamin raktárak? Inzulin rezisztencia ès magas cukornál hogy ne legyen szövödmèny mit ajánlanál vagy elèg amit szedek meg a dièta? Válaszodat előre is köszönöm

2017-10-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Az inzulinrezisztencia egy állapot, amit életmódváltással lehet egyedül kezelni. Az első és legfontosabb teendő ilyenkor, az általad is írt szénhidrát csökkentett diéta, amihez heti 4-5 alkalommal minimum 1 óra testmozgás szükséges (ami a mai napig a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer!), és a stressz csökkentés, hiszen a stressz meglehetősen megzavarja a szénhidrát anyagcserét és a hormonháztartás egyensúlyát.

Sokat segít az is, ha a napi ételadagodat 6-7 részre osztod el! Egyszerre ez ne legyen több  mint az ökölbe szorított kézfejed.

Nehéz elképzelnem, hogy az orvos egy kismama vitamin, egy lecitin  és egy Omega zsírsavakat  tartalmazó kiegészítőre azt állítaná, hogy köze lehet az inzulinrezisztenciához vagy cukorbetegséghez, hiszen azok kifejezetten hasznosak áldott állapotban és nem befolyásolják negatívan sem a hormon-, sem a glükóz háztartást.

Fontos azonban, hogy ezek a kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, a bőséges folyadékbevitelt és a testmozgást. Továbbá, hogy egy 120 napos kúraszerű alkalmazást követően tarts legalább 4-6 hét szünetet. Mértékletesség és egyensúly ebben is!

Egyszóval, nem több kiegészítő kell ide, hanem életmódváltás, kérlek keress fel egy dietetikus szakembert, hogy személyre szólóan segíthessen neked!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita