Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Nagyjából két éve derült ki a 2-es típusú cukorbetegség azzal, hogy egy rutin labor vizsgálat során a májfunkciós értékeim nagyon megemelkedtek (ezidáig a normál tartományon belül voltak mindig), illetőleg rövid időn belül kb. 20. kg-ot szedtem fel. A segítségedet kérném abban, hogy idővel szeretném a gyógyszereimet elhagyni, s ehhez mely termékeket ajánlanád segítségül. a vércukor értékeim a gyógyszeres kezelés ellenére is magasak (10 körüli értékek), bár nem érzek semmi változást a cukor értékek változásakor sem. A hasam előre domborodó, mint egy várandós kismamáé. (51 éves vagyok). Segítségedet előre is köszönöm. További szép napot kívánok: Andrea

2019-06-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

2-es típusú cukorbetegség esetén elkerülhetetlen az életmódváltás. Mozogni kell és a diétázni. Oda kell figyelni a napi 5-6 étkezésre és a szénhidrátbevitel csökkenetésére.

A célzott étrend-kiegészítők pedig csak azután következhetnek, ha az alaplépéseket megtettük. A kiemelésre kattintva egy összefoglaló írást találsz a cukorbetegségről, itt minden életmódbeli javaslatot és kiegészítőt megtalálsz. Kérlek, böngészd át, és ha kérdésed merül fel, beszéljünk róla.

Mivel a cukorbetegség gyakran együtt jár májzsírosodással is (erre utalnak a rossz májértékek és a kidomborodó hasfal), különösen fontos, az életmódváltás mellett, hogy májunk egészségét is megtámogassuk célzott kiegészítőkkel. Erre a kiemelésre kattintva bővebben is olvashatsz róluk.    

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita