Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita. Nagy dózisú multivitamint szedek, de teljesen ez sem oldotta meg a folytonos téli megfázás problémáját. Ezért szeretnék ehinacea és tőzegáfonya kapszulát szedni. Illetve más gondokra hepa-pluszt, máriatövist és szója lecitint. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezt az egészet egyszerre szedni és ha igen, akkor hogyan? Mit kell reggel, mit esetleg én délben, mert nem fér össze valamivel. És mit étkezés előtt, közben és utána.

2018-12-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erzsébet!

Vissza-visszatérő meghűléses, megfázásos problémáknál érdemes a bélflórában is rendet tenni, azon a helyszínen, ami az immunrendszer 70%-át adja. Fogyassz reggel éhgyomorra 1 ampullát ebből a szinbiotikumból. Az Echinacea és a tőzegáfonya kivonatokat pedig egészítsd ki C-vitaminnal is, mindhármat 3x1-esével kell fogyasztani, étkezések után.

Az articsóka, a máriatövis és lecitin koncentrátumokból pedig fogyassz napi 2x1-et, reggeli és ebéd közben, és összességében rendezkedj be egy 120 napos kúrára.

Mindeközben kérlek, figyelj oda az életmódváltásra is! – hiszen az étrend kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrended, májpanaszoknál, különösen májzsírosodásnál pedig, az életmódváltás megkerülhetetlen a folyamatok visszafordításához. A friss, tápanyagokban gazdag minőségi élelmek fogyasztása, a hidegen sajtolt olajok kanalazása, a rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, és legfőképpen a napi szénhidrát felvételének redukálása, nem csak a máj egészsége, de védelmi rendszerük erősítése szempontjából is kulcsfontosságú!

 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita