Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita!Megvettem az erba vita galagonya tablettát,amit stress control kapszulával kezdtem el szedni.szuper!Ezeket az állandó feszültségre stb.szedem.Szedek K komplex+D3 vitamint.Mellette napi kétszer szedem a propolisz koncentrátumot,mézes gyömbért,amit magam készítettem immunerősítésre,este a chela magne b6 kapszulát.Szedhetek ennyi mindent egyszerre?Olvastam,hogy szinte mindegyik vérhigító és vérnyomás csökkentő hatású.Nem lesz ebből baj?Csak hát mindegyiket más problémára szedem...Válaszodat megköszönöm:Judit

2018-02-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Ha a napi rutinodba be tudod illeszteni a szedésüket, semmi akadálya nincs, hogy párhuzamosan alkalmazd őket. Egyébként egyik kiegészítőt sem nevezném kifejezetten vérhígítónak, sőt a K-vitamin egyik legnagyobb szerepe a véralvadásban van. Bár nem írtad melyik készítményről van szó, de így D3-vitaminnal kombinálva nagy valószínűséggel csak olyan mennyiségben van a kiegészítőben K2-vitamin, ami a D3-vitamin hasznosulását segíti.

Aminek vérhígító hatása lehet az a gyömbér és a galagonya, de gondolom nem eszel meg a gyömbérből kilós mennyiségeket egy nap. A galagonya tablettánál, az ajánlott napi adagolásban szedve nem lehet baj. Akkor kell kifejezett hangsúlyt fektetni a vérhígító hatású kiegészítőkre, ha egyébként is szedsz véralvadás gátló gyógyszert. De ilyen esetben, mindenképpen egyeztetni kell a kezelőorvossal arról, hogy milyen kiegészítő tápanyagokat fogyaszthatsz.

Ettől függetlenül nagyon fontos megjegyeznem, hogy az első lépés mindig az életmódváltás kell legyen. Helyes táplálkozás, folyadékfogyasztás, mozgás, és stresszmentesítés. Csak ezután jöhetnek a célzott kiegészítők. Melyeknek ugye a neve is az, hogy étrend-kiegészítő.

Írtad, hogy mindegyiket más problémára szeded, ezeken a problémákon érdemes lenne egyszer végigmenni. Esetleg egymásból következhetnek. Érdemes lenne elkezdeni feltárni a fő betegséget, és elkezdeni annak a kezelését, mert nagy valószínűséggel sok más baj is megszűnne ezáltal.

Ezt írod: „állandó feszültség”! Miért? Én mindig javaslom az alternatív stresszmentesítő módszerek bevetését, amiből viszont neked kell megtalálni a számodra megfelelőt. Jóga, Tai-Chi, Csi-Kung, Meditáció, Hobbi, Kutya, Túra, Futás. Sorolhatnám napestig. A helyedben felkeresnék egy természetgyógyász szakembert, aki célzottan a Te, saját egészségedhez és személyiségedhez mérten tud majd tovább irányítani a megfelelő szakemberhez.

Egy szó, mint száz. Hihetetlen eredményeket lehet elérni az egészségünk érdekében, de bizony ahhoz nekünk is tennünk kell, és nem csak annyit, hogy tablettákat szedünk.

Nagyon jó egészséget kívánok.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita