Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita!Köszönöm szépen a válaszát. Én úgy érzem hogy nem igazán találták el a bajomat, nem hiszem hogy autoimmun sle beteg lennék. A bőr viszketés hajhullás utalhat másra is esetleg? Ahogy irtad éttel allergia vagy ilyesmi? Hogyan lehet ezt kideriteni? Vérkép eredményem az jó.Fürdés után nagyon viszket a bőröm szét vakarom és ég. Lehet a fürdő víztől is? Az a helyzet hogy szerintem csak rá fogták hogy autoimmun sle beteg vagyok.Van valami tanácsod esetleg hogy hol induljak el? Persze a vitaminok amit irtál kipróbálom. Köszönöm szépen ha válaszolsz

2018-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Nagyon fontos tudnod, hogy szisztémás lupus (SLE) betegséget nem szoktak csak úgy rámondani egy páciensre. Pontos kritériumrendszer alapján történik a diagnosztizálása, és bár gyanúját megállapíthatja a háziorvos vagy belgyógyász is, a pontos diagnózis kimondása immunológus/reumatológus szakorvos feladata.

Ezzel kapcsolatban kérlek, térj vissza az orvosodhoz és konzultáljatok az ügyben, folytassátok a kivizsgálást és derítsétek fel pontosan az okokat.

A bőrviszketésnek és a hajhullásnak is millió egy oka lehet. A pontos diagnózisig a legfontosabb allergének elhagyása az étrendből csak segíthet. És, ha már allergének, akkor a fürdőszobát sem árt kipakolni! Dobd ki az összes szintetikus parabénektől SLS, SLES-től, mesterséges színezéktől és káros tartósítószertől hemzsegő tusfürdőd, samponod és kozmetikumod.

Ezek helyett használj hippoallergén tusfürdő és sampont, lúgmentes szappant és natur kozmetikumokat,  használj mandula olajat testápoláshoz, és válts természetes probiotikus dezodorra. Már ezekkel is csökkented bőrviszketéses tüneteidet. Ide kattintva olvashatod 

blog írásunkat, melyben részletesen kifejtjük a témát.

Természetesen, ha a pontos diagnózis megállapították, állok rendelkezésedre és a diagnózis függvényében próbálok neked célzottan tanácsot adni.  

Üdvözlettel:

Somogyi Rita