Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Hashimoto pajzsmirigy alulműködésem van, elég durva, napi 100 mikrogramm Lthyroxint szedek, kb. másfél hónapja emeltük, de semmilyen pozitív változást nem észlelek magamon. Minden negatív tünetét produkálom (nem sorolnám fel). Kérdésem az lenne, hogy szedhetem-e a szűztea kapszulát. A hormonon kívül szedek még C, D3 vitamint, Szelént és Cinket, Béres szemerőt és a Diurerbe forte kapszulát. Ezek közül valamelyikkel üti-e egymást, vagy egyáltalán az L-Thyroxin hatékonyságát befolyásolná-e. Válaszodat előre is köszönöm! Adrienn

2020-06-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Adrienn!

A pajzsmirigy alulműködés, különösen az autoimmun eredetű, életmódváltást is követel tőlünk. Erről, illetve további célzott kiegészítőkről is olvashatsz a kiemelésre kattintva. Böngészd át kérlek, úgy vélem, hasznos információt tartalmazhat a számodra is.

Általánosságban azt tudom mondani, hogy a Szűztea fogyasztása nem ellenjavallt a kiegészítőiddel ( hogy a gyógyszerrel mi a helyzet, arról azonban az orvosod tud felvilágosítást adni, hiszen, ha gyógyszeres kezelés alatt állunk, az általános protokoll szerint őt kell kikérdeznünk), én azonban mégsem ajánlom gyakran ezt a kiegészítőt, máris mondom, hogy miért.

A hashajtó hatású kivonatok, mint amilyen a Szűztea kapszula, nem jelentenek megoldást hosszú távon, sőt azok rendszeres használata káros is lehet, mert szépen-lassan megrövidítik a bélbolyhokat.  

Helyette támaszkodhatsz olyan hasznos segítőkre, mint amilyenek a prebiotikus rostok.  A Cotifibra bélradír névre hallgató kiegészítő, minden egyes napi adagja 7000 mg prebiotikus rostot tartalmaz, ami  tökéletes napindító. Ez a tápanyag manna a bélflórádban élő hasznos bélbaktériumoknak.

Mellette elkezdhetsz egy tisztító kúrát a Puridren® gyógynövényes főzettel, mely segíthet helyreállítani anyagcserédet, és vele a folyadékbevitelt is megnövelheted vele.

Amennyiben a fogyás miatt alkalmaznád a Szűzteát, abban az esetben is az anyagcsere serkentése  (vagyis a fent ajánlott kivonatok) valamint a pajzsmirigy egyensúlyának visszaszerzése a kulcs.

Amíg ugyanis ez nincs meg, addig sajnos nem tudunk hosszú távon sikereket elérni.

Ha kérdésed merül fel, kérlek, fordulj hozzám bizalommal!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita